Bronckhorster Brewing Co. brouwt voor Taphuys Arnhem

13 december 2018 om 08:00

Wanneer een brouwerij in de omgeving de titel voor het ‘Beste Bier van Nederland’ mag bijschrijven, wil je daar als horecaondernemer natuurlijk als de kippen bij zijn! Het liet even op zich wachten, maar deze maand is de nieuwe Huysbaas van Taphuys Arnhem uitgebracht. En jawel, gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company!

Speciaal voor de tapwand bij Taphuys Arnhem heeft Bronckhorster Brewing Company een nieuw bier gebrouwen. De Huysbaas! Het blonde, smaakvolle bier heeft een licht bittertje in zich en geeft je een fijn verfrissend mondgevoel. Het bier is gebrouwen naar de stijl Belgisch Blond, met natuurlijk een eigenzinnige twist passend bij Taphuys Arnhem.

Een echte Huysbaas

De brouwers uit het Gelderse Rha hebben de Huysbaas gebrouwen met Fuggles hop en het bier heeft daardoor een fijne doordrinkbaarheid en wat kruidig in zich. “Ook de fijne aardse smaak van de Huysbaas gaat je blij verrassen. Het is een echte Huysbaas!” aldus Raymon Gammage van Bronckhorster Brewing Company.

 

Bij Taphuys Arnhem is men al zo’n anderhalf jaar druk bezig om de meest unieke en bijzondere bieren op de tapwand te krijgen. Het liefst zelfs bieren waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord! Toch waren er in die anderhalf jaar tijd altijd nog grote bierfans die het bier al eens eerder hadden gedronken. Daar wilden de horecaondernemers verandering in brengen. Met de Huysbaas hebben ze nu dus een mooi eigen bier in samenwerking met Bronckhorster Brewing Company uitgebracht. Die heeft zeker nog niemand eerder geproefd!

De Huysbaas is speciaal voor en door het Taphuys uitgewerkt en gebrouwen en is sinds 9 december te tappen aan de mooie tapwand van het Taphuys in Arnhem. Bronckhorster Brewing Company is voor het Taphuys natuurlijk de ideale partner in het realiseren van een huisbier. De brouwerij heeft met de jaren al heel wat mooie prijzen in de wacht weten te slepen. Zo werd de Bronckhorster Nightporter in 2018 tijdens De Week van het Nederlandse Bier nog verkozen tot het Beste Bier van Nederland!

Wil je meer weten over Bronckhorster Brewing Company of de Huysbaas reviewen? Ga dan naar de brouwerspagina!