Bronckhorster Brewing Co. valt in de prijzen in Lyon

29 maart 2018 om 08:00

De Gelderse bierbrouwerij Bronckhorster Brewing Company viel deze week in de prijzen bij de Franse drankenkeuring Concours International de Lyon. Er werden maar liefst drie medailles toegewezen aan bieren van de brouwerij! Ook vielen een aantal andere Nederlandse brouwerijen in de prijzen.

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company is een bierbrouwerij in het Gelderse dorpje Rha, in de gemeente Bronckhorst. De brouwerij is in 2005 opgericht door Engelsman Steve Gammage. Tegenwoordig wordt hij bijgestaan door het team van de brouwerij en zijn zoon Raymon Gammage.

In 2017 lanceerde Bronckhorster de bijzondere Symbiose; een mix tussen bier, wijn en champagne in samenwerking met brouwerij De Koperen Ster. De Symbiose Brut won in Lyon een zilveren medaille in de categorie ‘Specialteits bieren’.

De tweede zilveren medaille mochten zij in ontvangst nemen voor de Angus Tripel gerijpt op Jack Daniels whiskyvaten. Ook werd er een gouden plak gewonnen! De Nightporter van Bronckhorster werd in de categorie ‘Buitenlandse Stout’ als best bevonden door de jury.

Concours International de Lyon

Tijdens deze prestigieuze verkiezing worden wijnen, bieren en sterke dranken geproefd en beoordeeld. In verschillende categorieën kiest de vakkundige jury winnaars voor de gouden en zilveren onderscheidingen. Bronckhorster was dit jaar niet de enige Nederlandse brouwerij die in de prijzen viel. Ook brouwerij HOOP, Crooked Spider, Groninger en Bolschout mochten allemaal een zilveren medaille in ontvangst nemen!