Bronckhorster Bieren viert eerste lustrum met 300ste brouwsel

28 maart 2015 om 19:26

In Huize Gammage kan de vlag uit. In vijf jaar tijd brouwde Steve Gammage, brouwmeester van Brouwerij Rodenburg, driehonderd keer. Telkens werd een batch van circa duizend liter gebrouwen. Veel van de brouwsels werden internationaal onderscheiden zoals de Royal Rha, de Nightporter, de Midnightporter en de Hoptimist. Grootste hit van de brouwerij uit Rha was Abdicatiebier, dat werd gebrouwen ter gelegenheid van de troonswisselling.

Na vijf jaar heeft de brouwmeester deze week zijn 300ste brouwsel gemaakt. Een bijzonder brouwsel, daar kwam Bierista zaterdagmiddag bij een bezoek aan de brouwerij in Rha achter. Het 300ste brouwsel zit in de giettank en heeft nog geen naam. Het is een porter met ruim 10 kilo donkere chocolade, verse gember en een beetje citroengras. Het alcoholpercentage zal ergens tussen de 6,5 en 7% uitkomen. Over een week of zes staat weer een brouwerijbezoek gepland, want de nieuwsgierigheid naar dit nieuwe brouwsel is groot.

Brouwerij Rodenburg heeft ook de nieuwe glazen binnen met de opdruk ‘Bronckhorster’. De opvolger van de Bronckhorster Blond – de Rhakker – is verkrijgbaar en de laatste batch Saison Novelle voor dit seizoen is gebrouwen.

Op zondag 26 april wordt het lustrum gevierd met een speciale middag in de brouwerij. De formatie Cabrio is dan te gast. De toegang is gratis, maar meld je wel even aan via de website van Brouwerij Rodenburg.

Brouwerij Rodenburg is op 10 en 11 april present op het Bierfestival Groningen.