Oedipus & Brewdog presenteren binnenkort de collab Neverland!

5 maart 2018 om 08:30

Vrijdag 16 maart lanceert de Amsterdamse brouwerij Oedipus een nieuw bier. En niet zomaar een bier, maar een bier in samenwerking met één van de grootste craftbeer brouwerijen van de wereld; Brewdog! Samen zijn de brouwers tot de India Pale Lager Neverland gekomen.

Neverland

De India Pale Lager is een mooi, experimenteel bier met 5,5% alcohol geworden. Een samenwerking tussen deze twee brouwerijen had ook niet anders kunnen uitlopen dan op een uitgesproken, eigenzinnig en smaakvol bier. De Schotse pioniers van Brewdog zijn ook al jaren een grote inspiratie voor de Amsterdamse brouwers dus Neverland was voor hen de kans een bier te brouwen zoals nooit te voren.

Hop in de spotlight

De brouwers noemen het een bier met een simpele pilsmout basis, gegist met een zuivere giststam. Crispy en droog waardoor de hop compleet in de spotlight staat. In het bier is Centennial hop als basis gebruikt waar later Citra- en Nelson Sauvin hoppen aan toegevoegd zijn. Het resultaat zijn grassige, notige tonen met hinten van zwarte bessen en limoen. Dit alles wordt staande gehouden door een geroosterde, karamelachtige ruggengraat.

Nelson Sauvin

Neverland is gebrouwen met de Nieuw Zeelandse bitterhop Nelson Sauvin. De naam is afgeleid van de welbekende Sauvignon Blanc. Dit komt door de tonen en aroma’s van de hopolie die je doen denken aan ‘gekneusde kruisbessen’ en dat wordt vaak gelinkt aan dit druivenras. De hopsoort Nelson Sauvin is nog vrij nieuw en heeft een aantal aparte eigenschappen waardoor hij zich goed leent voor experimentele bieren. Hij wordt dan ook vaak gebruikt bij het brouwen van Lagers, IPA en American Pale Ale. Een perfecte hop voor een bier als dit, dat mag duidelijk zijn!

Vrijdag 16 maart wordt het bier tijdens het wekelijkse event ‘Fresh Beer Friday’ in de taproom van Oedipus gepresenteerd. Ook is er de kans om de brouwers te ontmoeten en hen het hemd van het lijf te vragen over deze samenwerking. Check hier meer info over het event!