Brewdog goes Down Under en zo gaat het eruit zien!

13 februari 2018 om 08:00

De Schotse bierbrouwerij Brewdog blijkt maar weer eens een echte bierpionier te zijn. Ze slaan hun vleugels nog verder uit en gaan Down Under met de bouw van hun nieuwe brouwerij in Brisbane, Australië.

Down Under

Na het hele land afgezocht te hebben naar een passende locatie voor een brouwerij in Australië is het oog van Brewdog gevallen op een plek aan de Brisbane River. Dankzij de steun van het Palaszczuk Government’s Advance Queensland Industry Attraction Fund is het mogelijk om hier een splinternieuwe brouwerij te realiseren. Het is voor Brewdog de eerste brouwerij op afstand die na de vertrouwde omgeving van Engeland en Amerika, geopend wordt. BrewDog’s Australische afdeling zegt dat de steun van Queensland en Brisbane Marketing een belangrijke factor was in de beslissing van het bedrijf om naar Brisbane te komen.

Werkgelegenheid

Brewdog is van plan om met lokale ontwikkelaars samen te werken om een ​​productiebrouwerij van 30 miljoen dollar met taproom te bouwen op oppervlakte van 11.000m² in het Metroplex-complex in Murrarie. Op deze manier creëren zij ook nog eens werkgelegenheid voor meer dan 150 mensen in de komende vijf jaar. De bouw zal direct al voor werkgelegenheid zorgen. Alleen al zo’n 60 bouwopdrachten liggen in het verschiet wanneer de bouw van start gaat. Dit is dan ook precies waarom Brewdog de steun van de stichting heeft. De komst van de fabriek zal een groot positief effect hebben op de staat Queensland in Australië.

Schoolvrienden

Begonnen in het noordoosten van Schotland in 2007, hebben de schoolvrienden en BrewDog-oprichters James Watt en Martin Dickie nu twee grote brouwerijen in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Daarnaast hebben zij ook meer dan 50 bars over de hele wereld op hun naam staan, met zo’n 800 personeelsleden verdeeld over deze locaties.. Over deze nieuwe uitdaging zeggen zij: “We zijn vastbesloten om onze Australische fans een zo fris mogelijk BrewDog-bier te geven en door ons in Queensland te vestigen, zijn we een stap dichter bij dit mogelijk te maken. We kijken er naar uit om Aussie-gebrouwen Punk IPA te delen met Brisbane-inwoners in onze taproom aan de rivierkant van de brouwerij.”