Amsterdamse Brouwerij Braxzz lanceert alcoholvrije Porter

26 april 2018 om 08:00

Vorige week werd in Amsterdam een nieuwe Session IPA (0,2%) en een 100% alcoholvrije Porter gelanceerd! Een 0% smaakvolle Porter was er nog niet. Brouwerij Braxzz is hiermee dus één van de eerste brouwerijen die dit voor elkaar heeft gekregen.

Volledig alcoholvrij

Het is een echte wereldprimeur. Braxzz is namelijk de eerste brouwerij die een volledig alcoholvrije –  en nog steeds smaakvolle – Porter heeft weten uit te brengen. De Porter is donker van kleur en zeer vol van smaak, precies zoals je gewend bent van een Porter. Ook hier proef je de combinatie van espresso, chocolade, Port en vijgen. In de afdronk ontdek je een licht bittertje en een vleugje karamel.

Maar daar blijft het niet bij. De brouwers hebben namelijk ook een nieuwe Session IPA uitgebracht. De recentelijk gelanceerde Session IPA van Braxzz is licht van kleur met een volle hoppige smaak, zonder te bitter te zijn in de afdronk. Het bier ruikt en smaakt naar verse citrusvruchten, exotisch fruit met een vleugje kruiden. Deze Session IPA bevat slechts 0.2% alcohol!

Nog maar het begin

De twee gelanceerde bieren zijn slechts het begin. Braxzz richt zich voor de volle 100% op doorontwikkeling van de smaken en varianten. Zo hebben zij nog twee andere smaken in de innovatiepijplijn die zij binnenkort lanceren. “Wij denken dat de vraag hiernaar alleen maar gaat toenemen. De markt voor alcoholvrij bier groeit al jaren stevig, maar in het craftbiersegment zijn bijna geen écht lekkere alcoholvrije varianten beschikbaar”, aldus de brouwers. “We hebben hier een jaar enorm hard aan gewerkt met een klein team van specialisten en zijn enorm trots dat het is gelukt. In een aantal consumenten panels hebben we blind getest tegenover alcoholhoudende varianten en veelal hadden de testers niet door dat onze varianten alcoholvrij/arm waren. Een groter compliment kun je niet krijgen!”

Braxzz kijkt verder dan Nederland

De Amsterdamse brouwerij Braxzz brouwt haar bieren bij een brouwerij in Duitsland. En dat is niet zonder reden, de Amsterdammer hebben namelijk grote globale ambities. Mede door het internationale team van de brouwerij. Het team bestaat uit James Leary in Liverpool, Cinte Welsing-Swinkels en Jilles Eissen die de Nederlandse introductie verzorgen en Mirko Schnitzler die vanuit zijn woonplaats Frankfurt de verdere internationale gang van zaken uitrolt.

Er is nu gestart met voet aan de grond te zetten in Nederland en Groot-Brittannië maar de ambities reiken vele malen verder dan Europa. De bieren zullen binnenkort in beide landen verkrijgbaar zijn in horeca en retail!