Bravus brouwt alleen laag- en non-alcoholische bieren

26 november 2017 om 08:00

In Santa Ana in de Verenigde Staten is een heuse laag- en non alcoholische bierbrouwerij geopend. Bravus lijkt de eerste Amerikaanse brouwerij te zijn die zich volledig richt op het brouwen van alcoholvrije en laag alcoholische bieren. 

Kansen

Philip Brandes is de eigenaar van Bravus en vertelde over de kansen die hij zag in mensen die wel de ‘craft experience’ willen ervaren maar zo min mogelijk, of geen alcohol tot zich willen, kunnen of mogen nemen. Philip’s broer werkte eerder als verkoper voor een brouwerij en nam hem vaak mee naar allerlei bierevents. Ook deze broers stonden dan af en toe uren in de rij voor een proefglas gevuld met een bijzonder bier. Tijdens die events realiseerde Philip hoe groots de craftbeer trend eigenlijk was. Tegelijkertijd was bij een vriend van hem de grens al opgezocht en stelde zijn vrouw het ultimatum “ik of het bier” en begon de vriend alcoholvrij craftbier te drinken.

Spuug maar uit

Toen Philip dit bier proefde werd hij niet erg vrolijk. Hij voelde mee met zijn vriend en bedacht zich dat er een een grote kans lag in het brouwen van laag alcoholische bieren. Zijn vriend bijvoorbeeld, was gek op IPA’s, Amber Ale’s en Stouts maar kon nu niet anders dan de bieren drinken die Philip het liefst gelijk weer uitspuugde. In 2014 begon hij thuis te brouwen en ontdekte hij door middel van ‘trial and error’ de beste manier om een smakelijk maar laag alcoholisch bier te brouwen.

Gist

De brouwer ontdekte tijdens zijn testen een speciaal soort gist dat niet al te veel alcohol produceert. Samen met een moleculaire bioloog werkte hij hard aan deze innovatieve manier van brouwen. De fermentatie van de gist moest langzaam en op lage temperaturen verlopen om het gewenste resultaat te krijgen. De bieren van Bravus gaan ook niet door een filter, de bieren moeten volgens Philip vooral robuust en karakteristiek blijven.

Into business

Begin dit jaar pakte Philip zijn kans en begon met het verkopen van zijn Bravus bieren. Een markt voor zijn bieren heeft Philip zeker gevonden, de brouwerij is zelfs al op zoek naar grotere huisvesting! Momenteel is alleen de India Pale Ale van Bravus nog verkrijgbaar maar er wordt hard gewerkt aan een Stout en California Red Ale. Bekijk de website van Bravus voor meer info.