Brand lanceert de eerste alcoholvrije Weizen van Nederland

15 februari 2018 om 08:00

Genieten met laag alcoholische of alcoholvrije bieren wint steeds meer aan populariteit. De volle en crafty smaken van een bijzonder bier, maar dan zonder de naslag van alcohol. Eigenlijk het beste van twee werelden dus. Brand wist daar wel raad mee en lanceert nu de Brand Weizen 0.0.

Alcoholvrije Weizen

Brand introduceert nu de Brand Weizen 0.0. Dit is het eerste alcoholvrije speciaalbier van Brand. Brand Weizen 0.0 is een dorstlessend speciaalbier met een extra frisse en fruitige smaak. Er wordt hiermee dus duidelijk ingespeeld op de trend van alcoholvrije bieren. Deze Weizen 0.0 wordt toegevoegd aan de range bieren van Brand, waarmee heel Nederland wordt uitgenodigd om hun smaakpalet verder uit te breiden.

De beste smaak

Het is een bijzonder moment voor de brouwers van Brand; voor de eerste keer is er een alcoholvrij bier aan het portfolio toegevoegd. Alles draait bij Brand om de beste smaak, er is dan ook lang en uitvoerig gebrouwen en getest voordat het perfecte recept werd gevonden. “Brand kenmerkt zich door stevige en smaakvolle bieren, het was dan ook een uitdaging hier een goede alcoholvrije variant aan toe te voegen. Ik ben ontzettend trots dat er nu ook vanuit Brand een prachtig alcoholvrij speciaalbier op de markt is. Brand Weizen 0.0 is de frisse en fruitige alcoholvrije variant met de vertrouwde zachte afdronk”, aldus Michel Bormans, Meesterbrouwer bij Brand.

Het beste van twee werelden

Marlou Lancée, Brand Manager Brand bier: “Speciaalbier én alcoholvrij bier zijn enorm populair. Beide segmenten zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en de komende tijd zal deze trend alleen nog maar verder doorzetten. Met dit bier hebben we het beste uit twee werelden. Het smaakvolle van speciaalbier in een alcoholvrije variant.”

Brand Weizen 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca en vanaf maart ook te koop bij slijterijen en supermarkten.