Brand Ongefilterd komt er aan! Nu weet ik het zeker!

26 februari 2017 om 19:55

Een nieuw bier lanceren is voor grote brouwers altijd een mooi moment om media-aandacht te genereren. Vaak wordt de pers uitgenodigd voor een lanceermoment, waarbij het nieuwe bier vol in de spotlights komt te staan. De hoop is natuurlijk dat de media aandacht besteden aan zo’n moment. Dit betekent veel gratis publiciteit voor het merk en het nieuwe bier.

door Alain Schepers

De grote brouwerijen zijn daar heel bedreven in. Zo ontvingen we op de redactie van Bierista donderdag een uitnodiging voor een nieuw bier van Brand. Dan wil je als journalist natuurlijk graag van tevoren weten welk bier er gelanceerd wordt. Vaak wordt dan ‘onder embargo’ het nieuws vertelt. Onder embargo is een soort erecode. De journalist krijgt het nieuws, maar zal daar niet over publiceren voor de afgesproken datum.

Teaser

Bij Brand wilden ze helemaal niks kwijt. Ook op het hoofdkantoor van Heineken werden de lippen ook stijf op elkaar gehouden. Ook informele bronnen wilden liever niks kwijt. Dat maakte mij nog nieuwsgieriger. Helemaal getriggerd werd ik door de Facebook-afbeelding va Brand. Deze teaser kondigde het nieuwe bier aan, maar op de plaats van de naam stond een vraagteken.

Tips doorgeven

Wat doe je dan? Dan doe je er alles aan om zo snel mogelijk de feiten boven tafel te krijgen. Vrijdag schreef ik een blog, waarbij ik tot de voorzichtige conclusie kwam dat het om een ongefilterde pils-variant zou gaan. Brand Ongefilterd, ik wist het bijna zeker. Bijna … In ditzelfde artikel riep ik jullie op mij te tippen als je beschikte over meer informatie.

Nu al verkrijgbaar

Dat heb ik dit weekend geweten. Van diverse kanten kreeg ik bevestigd dat het om Brand Ongefilterd gaat, een natuurtroebel pilsener met een volle en zachte smaak met 5,2% alcohol. Wat ik wel opmerkelijk vindt, is dat het op verschillende plekken al gewoon op de kaart staan en verkrijgbaar is. Een restaurant in Stamproy heeft het bijvoorbeeld op de kaart staan. Vanuit het diepe zuiden kreeg ik telefoon dat ze daar gewoon een Brand Ongefilterd konden bestellen, maar dat ze het nu even bij pils zouden houden. Op de achtergrond was het carnaval goed te horen. Ook diverse medewerkers en eigenaren van Brand Proeflokalen vertelden over de Brand Ongefilterd.

Brand Ongefilterd

Bij mij is het laatste spoortje twijfel verdwenen. Brand lanceert op 6 maart de Brand Ongefilterd. Zo sluit ik mijn weekend af dat vrijdag zo onrustig begon met een knagend nieuwsgierig gevoel. En beste vrienden van Brand, ook jullie je zin. Jullie willen gratis media-aandacht voor je nieuwe bier. Dit weekend zijn jullie op je wenken bediend!