Dit jaar is Brand op zoek naar de beste Gose!

23 mei 2018 om 10:00

Meer dan 200 enthousiaste thuisbrouwers zijn de afgelopen weken al aan de slag gegaan in hun badkuip, keuken of mini brouwerij een Gose te brouwen. Ieder jaar zoekt Brand een nieuwe variant van een bepaalde bierstijl tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit jaar dus de klassieke Gose!

Brouwen met de meester

Met een mooie nieuwe uitdaging voor thuisbrouwend Nederland is er ook dit jaar weer veel animo voor de Brand Bierbrouwwedstrijd. Er staat dan ook een hoop op het spel voor de 212 enthousiaste bierbrouwers. De winnaar van de Brand Bierbrouwwedstijd mag namelijk samen met de meesterbrouwes van Brand in Wijlre, het bier gaan brouwen. Deze Gose is dan vanaf maart 2019 verkrijgbaar als Limited Edition in diverse horecagelegenheden in Nederland.

De Brand Bierbrouwwedstrijd bestaat sinds 2012 en heeft al veel mooie winnende bieren opgeleverd. Vorig jaar werd Jeroen Free met zijn Session IPA voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, nadat hij al de beste IPA brouwde in 2014. Dit jaar is de brouwerij dus op zoek naar de perfecte Gose.

Diverse deelnemers

Mannen, vrouwen, vrienden en stellen die samen op zoek gaan naar het perfecte recept; het deelnemersveld is dit jaar diverser dan ooit! Anouk Litjens, Biersommelier bij Brand: “Het is fantastisch om te zien dat we ook dit jaar weer zoveel aanmeldingen hebben gekregen. We vragen elk jaar aan de brouwers wat zij een mooie uitdaging vinden. We hebben dit jaar gekozen voor een Gose. Een complex bier om te brouwen: een fris, toegankelijk tarwebier, met een fruitig hopkarakter, milde zurigheid, medium body en een relatief laag alcoholpercentage. De frisse smaak maakt het een perfect voorjaarsbier. Ik kijk erg uit naar de inzendingen. Ik vertrouw er op dat we ook dit jaar weer een goede winnaar hebben, het niveau ligt elk jaar hoger.”

23 mei zijn alle bieren ingeleverd en vervolgens getest door een vakjury. De uiteindelijke winnaar wordt 30 juni bekendgemaakt in Haarlem!