Goose Island’s Bourbon County Brand Stout verkrijgbaar

20 november 2017 om 10:30

Nog een paar dagen geduld en dan is het zogenaamde ‘Black Friday-bier’ van Goose Island in beperkte oplage verkrijgbaar in Nederland. De Bourbon County Brand Stout van de Amerikaanse brouwerij is één van de meest gezochte bieren ter wereld.

Black Friday

Vrijdag 24 november is de Bourbon County Brand Stout verkrijgbaar op een aantal strategisch gekozen punten. Voor een fles á €20,- kan je terecht bij bierwinkel De Bierkoning in Amsterdam, online bierwinkel hopt.nl en op tap is het gewilde bier verkrijgbaar bij De BeerTemple in Amsterdam. Dit allemaal zolang de voorraad strekt!

Bourbon County Brand Stout

Nadat deze bijzondere stout is gebrouwen, wordt hij 8 tot 12 maanden gerijpt in Bourbon vaten. Volgens de brouwers zorgen de Bourbon vaten ervoor dat het donkere bier een smaak van verbrand eikenhout en vanille meegeven. Daarnaast proef je hinten van chocolade, karamel en rooktonen terug. De Bourbon County Brand Stout wordt door bierliefhebbers omschreven als één van de beste bieren ter wereld! Elk snifje en elke slok leveren weer een nieuw avontuur op.

Goose Island

Brouwmeester Jared Jankoski is ontzettend blij de Bourbon County Brand Stout naar Nederland te kunnen brengen. “Vorig jaar was de ontvangst ongekend! De 2017 lichting is heerlijk ‘smooth’, met hints van vanille en chocolade die bij elke slok nog sterker naar voren komen. We hopen dan ook dat de editie van dit jaar net zoveel plezier voor de drinker brengt als wij van het brouwen – en het proeven – kregen.”, aldus Jankoski voorafgaand aan de lancering.

Meer over Goose Island? Klik dan hier!