Bemachtig jij dit jaar een fles Bourbon County Brand Stout?

19 november 2018 om 11:00

Ook dit jaar worden er vrijdag 23 november weer lange rijen verwacht voor De Bierkoning in Amsterdam. Bierliefhebbers vanuit het hele land (en zelfs België en Duitsland) sluiten daar naar alle waarschijnlijkheid al vroeg aan om de nieuwe Bourbon County Brand Stout van Goose Island in handen te krijgen.

Meest gewilde bier

De jaarlijkse oplage van de Goose Island Bourbon County Brand Stout is ieder jaar opnieuw een feestje. Niet alleen in hometown Chicago, maar tegenwoordig ook in Europa. En sinds vorig jaar mogen we in Nederland ook meedoen!

De Goose Island BCBS staat wereldwijd bekend als één van de meest gewilde bieren ter wereld. Vorig jaar was de oplage van 100 flessen dan ook binnen een paar minuten uitverkocht bij De Bierkoning in Amsterdam. Ook via Hopt waren de liefhebbers er snel bij en was het bier binnen de kortste keren uitverkocht.

Om dit jaar meer liefhebbers een kans te geven zijn er 200 flessen beschikbaar gesteld voor De Bierkoning in Amsterdam en zijn er ook 30 vintage exemplaren verkrijgbaar. Net als vorig jaar kun je ook weer via hopt.nl jouw fles BCBS bemachtigen. De op bourbonvaten gerijpte imperial stout is op Black Friday voor ongeveer €20,- per fles verkrijgbaar. De deuren van De Bierkoning openen vrijdagochtend om 10:00u voor de eerste tien mensen in de rij, die vervolgens worden getrakteerd op een privé proeverij van de versies van 2017 en 2018. Daarna mag de rest van de rij naar binnen om een fles te bemachtigen!

Exclusief genieten

‘s Avonds kan het bier exclusief van de tap geproefd worden bij de de BeerTemple in Amsterdam. Er is dan  plaats voor maximaal 200 personen. Online waren 150 kaarten bijna direct uitverkocht. De laatste 50 kaarten worden vrijdag aan de deur verkocht. Om 19.00 uur wordt de eerste van twee vaten Bourbon County Brand Stout aangeslagen en kunnen aanwezigen het bier proeven.

Over de editie van 2018:

ABV (Vol%): 14,7% | IBU: 60 | Kleur: Midnight | Hopsoort: Millennium | Moutsoorten: 2-rijig, Münchener, Chocolade, Karamel, Geroosterde gerst, Zwarte mout

Bourbon County Brand Stout, of BCBS wordt acht tot vijftien maanden gerijpt in gebruikte Heaven Hills bourbonvaten. Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van cacao, vanille, karamel, amandel en kers. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt. 

Hoofdbrouwmeester van Goose Island Jared Jankoski: “Dit is het derde jaar dat we dit zeer speciale bier naar Europa brengen en het tweede jaar naar Nederland. We zijn zo blij dat bierliefhebbers in Nederland even gek zijn op Bourbon County Brand Stout als de liefhebbers hier in de VS! Ons originele Bourbon County Brand Stout is even goed als toen we het meer dan twee decennia geleden voor het eerst hebben gemaakt. Weet je, als het goed is, waarom zou je het dan veranderen? We kunnen niet wachten tot de Nederlandse bierliefhebbers het op Black Friday kunnen proeven!”

Dit jaar een extra bier!

De brouwer brengt nog een extra variant naar Nederland die normaal alleen in Chicago wordt verkocht, namelijk de Bourbon County Brand Bramble Rye Stout. Deze editie is gerijpt in roggewhiskyvaten waar vervolgens sap en puree van frambozen en braambessen uit Michigan en Washington aan is toegevoegd. Het resultaat is een bier met extra complexe vruchtentonen en een kruidig roggekarakter van de vaten. Ook deze variant is exclusief van het vat te proeven bij De BeerTemple.

Ben je benieuwd naar alle andere varianten van de Bourbon County Brand Stout die alleen in de VS beschikbaar zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina.