700 liter bockbier in de nieuwe ‘Bokkenlikeur’ uit Houten!

30 oktober 2017 om 08:30

In nauwe samenwerking met likeurstoker Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer in Cothen brengt Brouwerij Hommeles een unieke Houtense bokkenlikeur op de markt. De bokkenlikeur is gestookt van extra gerijpte Bokkepruik, het bekroonde bockbier van Hommeles.  

Experimenteren

De Bokkepruik wordt onder meer gebrouwen met honing en wat rookmout. Dit geeft het Houtense bockbier een heel eigen smaak. Dat leek de mannen van Hommeles een goede basis voor een distillaat. Arjan Smit, de cuisinier en likeurstoker van het bekende restaurant De Pronckheer in Cothen, wilde daar graag mee experimenteren. Het resultaat overtrof de verwachtingen: een prachtige likeur, met een heel eigen, bijzondere smaak, waarin de kleur en het aroma van de Bokkepruik mooi terugkomen.

Producten uit de streek

De streekgebonden samenwerking past goed in de filosofie van beide ondernemingen. De brouwers van Hommeles werken ook al samen met de Loonbrouwerij in Cothen en de Bijenakker in Odijk. Ook Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer staat er om bekend dat hij graag producten uit de eigen regio gebruikt. De Bokkenpruik likeur is een echt streekproduct, ambachtelijk geproduceerd en van hoge kwaliteit. Het is bovendien een primeur, want voor zover bekend is dit de eerste bokbierlikeur van Nederland.

700 liter bockbier

Voor een batch van ruim 200 liter is meer dan 700 liter Bokkepruik gebruikt. Het grootste deel werd eerst verstookt en daarna weer aangelengd met Bokkepruik om de juiste smaak en het gewenste alcoholpercentage te krijgen. Voor de Bokkepruik likeur is dat 23%.

Dit unieke streekelixer is te koop bij de betere slijter in de regio. Neem voor meer informatie contact op met Jos Eberson.