De Bockbierkrant staat weer vol dorstopwekkend nieuws!

20 oktober 2018 om 08:30

Wat valt er toch een boel te vertellen over bockbier… Dat dachten de makers van Bier! magazine ook. Jaarlijks lanceren zij de Bockbierkrant en ook dit jaar staat hij weer bol van de dorstopwekkende wetenswaardigheden en interessant biernieuwtjes. De Bockbierkrant is op veel bierige plekken gratis verkrijgbaar, waaronder de filialen van Mitra Drankenspeciaalzaken.

Daar krijg je dorst van!

Het water loopt je al in de mond wanneer je de voorpagina ziet. Het beeld van een mooi glas bockbier met daarnaast een overheelijk culinair hoogstandje maakt je dorstig! Niet onlogisch dat dit op de voorpagina staat, want juist bockbier leent zich bij uitstek om te combineren met eten. Dat ontdekken we al snel verderop in de krant, waar onder meer de Bier Butler App wordt belicht!

De Bier Butler App is een handige tool op je telefoon waarmee je heel simpel een passend bier bij je gerecht vindt. Maar ook andersom. Wil je een smakelijk gerecht ontdekken dat past bij een bier, dan biedt de bierbutler dus ook uitkomst! De app is trouwens gratis te downloaden voor zowel Apple als Android. Ga daarvoor gewoon even naar de appstore en zoek op ‘Bier Butler’, dan kom je er wel!

Bock, bock en nog eens bock

In de Bockbierkrant ook aandacht voor bockbierevenementen, zoals het Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De competities waarin bepaald wordt wat ‘het lekkerste bockbier van Nederland’ is en wat ‘het beste bockbier van Nederland’ is worden belicht.

Natuurlijk mag een verhaal over de geschiedenis van dit populaire bier niet ontbreken. Bierliefhebber Marco Daane heeft zich ondergedompeld in archiefstukken en komt tot opzienbarende conclusies. En gelukkig worden ook brouwers aan het woord gelaten om te vertellen over hun bockbieren. Zo vertelt Marco Lauret van Duits&Lauret over zijn Houtgerijpte Rookdubbelbock. Een klassieker, die door de Bierista’s op deze site een gemiddelde beoordeling scoort van een 9,3!

Kortom de gratis Bockbierkrant zit vol informatie en inspiratie. De redactie heeft kosten noch moeite gespaard. In de uitgave vind je zelf een compleet overzicht van alle bockbieren in ons land. Scoor een exemplaar bij jou in de buurt. Een prima middag verzekerd, met de bockbierkrant in het herfstzonnetje met natuurlijk een mooi glas bockbier erbij. Proost!