Bockbierkrant gratis verkrijgbaar

2 oktober 2017 om 07:29

Bockbier is het eerste bier met een eigen krant. Birdy Publishing, uitgever van Bier! magazine, heeft een uitgave gemaakt vol informatie voor het popualaire seizoensbier. De gratis krant wordt verspreid in een oplage van 70.000 exemplaren op bierige plekken in heel Nederland.

De 28 pagina’s tellende krant staat boordevol bockbier-informatie. Zo kun je een uitleg lezen over de herkomst van dit typische biertype, dat in Nederland ongekend populair is in het najaar. Ook staat er een verhaal in de krant over de mythes rond bockbier.

Evenementen

Traditioneel worden er in het najaar vele honderden bockbier-evenementen georganiseerd. In de bockbierkrant staat de redactie daarom stil bij de bekendste festivals en bockbierhappenings.

Culinair

Ook is er uitgebreid aandacht voor de culinaire mogelijkheden van bockbier en spijs. Onder andere door een aantal handige biertapas-gerechtjes van Han Hidalgo en ook aan de hand van een artikel over ‘Wild eten in de Achterhoek’. Uiteraard ook aandacht voor de twee grootste bockbier-evenementen van Nederland: de Nationale Bokbierdag in Zutphen en het 40e PINT Bockbierfestival in Amsterdam. Tevens kun je lezen welke bockbierverkiezingen er zijn. Ook staat er in de bockbierkrant te lezen hoe de campagne ‘Dat smaakt naar bier’ aanhaakt op dit overheerlijke seizoensbier. Zie ook www.datsmaaktnaarbier.nl.

Waar te vinden?

De gratis krant heeft een oplage van 70.000 exemplaren en wordt per post verstuurd aan alle abonnees van Bier! magazine. Daarnaast is de krant gratis op te halen in de filialen van Mitra, ligt ‘ie in de betere biercafé’s door heel Nederland, wordt de krant verspreid via ruim 200 brouwerijen in Nederland en op nog veel meer plekken. Het moet raar lopen als je de krant als bierliefhebber niet ergens gaat tegenkomen.