Black Sabbath uit Breda is de lekkerste van Brabant!

12 september 2018 om 08:00

Een mooie balans in het bier, dat is waar het volgens brouwmeester Marc Vriens om gaat. En dat is dan ook precies waar de jury van ‘Brabants Lekkerste Bier’ naar op zoek was. En Black Sabbath van Brouwerij Bliksem? Die werd tot de gedoodverfde winnaar gekozen!

Brabants Lekkerste

Voor het vierde jaar op rij werd afgelopen weekend Brabants Lekkerste Bier gekozen. Deze wedstrijd wordt door het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem samen met de Hilvarenbeekse Museumbrouwerij De Roos georganiseerd. In Hilvarenbeek werd afgelopen weekend de winnaar bekend gemaakt. En dat was nog helemaal niet zo makkelijk!

De finale nominaties waren voor Traais Tripeltje van brouwerij Puzzelaer uit Terheijden, First Summer van Baros uit Sprang-Capelle en natuurlijk de grote winnaar: Black Sabbath van Brouwerij Bliksem. Die laatste was dan ook de zwaarste van de drie én behaalde eerder al goud in zijn klasse tijden de Dutch Beer Challenge. Maar toch was het voor de jury nog best een beproeving de winnaar te kiezen. 

Favoriete genietbier

Met zeven man sterk, onder leiding van Zjef Naaijkens, proefde de jury 47 Brabantse bieren blind om aan het eind van de avond hun favoriete ‘genietbier’ bekend te maken. En dat was Black Sabbath van Brouwerij Bliksem uit Breda!

De Quadrupel van 10% is niet klassiek zoals we gewend zijn. Black Sabbath is gebrouwen met ahornsiroop wat een mooie dimensie aan het bier geeft. En die 10%? Die proef je bijna niet! Een smaakvol bier met een gevaarlijk randje dus…

Heb jij Black Sabbath al eens geproefd? Geef dan hier jouw mening en schrijf een bier review!

[Beeld via BN De Stem door © Beeld Werkt]