Bird is op de helft! Zuiderzeearend zet de teller op 6

7 juni 2018 om 08:00

“The Eagle has landed!” Yes, het zesde bier in de Bird Collab Tour is uit! De Zuiderzeearend met brouwerij Stijl zorgt ervoor dat de heren van Bird Brewery op de helft van hun collabtour zijn aangekomen. Met dit keer dus als bestemming de provincie Flevoland!

Ideale dorstlesser

Zoals je zeer waarschijnlijk wel weet, vliegt Bird Brewery dit jaar het hele land door. Iedere maand brouwt de Amsterdamse brouwerij een nieuw bier in samenwerking met een eigenzinnige brouwerij uit een bepaalde provincie. Dat betekent 12 maanden, 12 provincies en dus 12 bieren! In juni is dat de Zuiderzeearend met brouwerij Stijl. Zuiderzeearend is een Weizen IPA met 5,2% alcohol geworden combineert de traditionele weizensmaak met tropische, fruitige hoppen. De ideale dorstlesser voor een warme zomer!

De zesde collaboration brew is met brouwerij Stijl uit Flevoland. De oprichters van deze Almeerse brouwerij brouwen toegankelijke bieren. Die zijn geïnspireerd op hun jeugd in België en hun reizen naar Amerika. Ze brouwen bieren in traditionele stijl, maar met een eigen twist. Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren. Een prachtige samenwerking dus wel!

Zuiderzeearend met stijl

De oprichters van Bird Brewery, Rik en Ralph, zijn ook over het zesde bier uit de Bird Collab Tour weer dik tevreden. “Brouwerij Stijl staat bekend om het brouwen van bieren volgens bierstijl met een twist. Een traditionele Weizen samen met een populaire IPA, dè combi voor een warme zomer!” vertelt Rik. Ook Ralph is enthousiast over het bier. “Met dit weer is de Zuiderzeearend het perfecte bier, een echte dorstlesser. Lekker vogelen met een frisse, hoppige Weizen op zak. Heerlijk, een echte hoogvlieger!”

Wil je meer weten over Bird Brewery? Klik dan door naar het artikel ‘Brouwerij van de Week’ uit mei 2018.