Bird Brewery onthult special #2: Miss Scarecrow

23 oktober 2017 om 16:30

Afgelopen zaterdag werd de Bird Brewery nog getipt door de Volkskrant als een van de jonge brouwerijen om in de gaten te houden, vandaag ontvingen wij de release van een nieuwe special: Miss Scarecrow! Maar nog even geduld, het bier is binnenkort verkrijgbaar.

Bier specials

In deze tweede special is de opvolger van #1 Special Mr. Cacaotoe, een chocolade porter die al tal van prijzen heeft mogen winnen. Bird Brewery brouwt zijn bier bij Jopen. En ook deze Haarlemse brouwerij heeft de laatste jaren nationaal en internationaal vele prijzen gewonnen, mede door hun uitstekende brouwinstallatie. In de specials gaat Bird de geijkte grenzen over. In ieder bier staat een ander ingrediënt centraal. Dat kan een koffieboon zijn, maar ook hop, kruiden, fruit of iets totaal anders. Deze keer draait het bier om pompoen.

Miss Scarecrow

Deze herfstige Pumpkin Ale is geïnspireerd op de Amerikaanse Ale stijl en heeft een warme amberkleur. Deze is onlosmakelijk verbonden met Halloween en de donkere dagen daar omheen. De combinatie van pompoen, herfstkruiden en karamelmouten komt in dit bier mooi naar voren. De kruidigheid wordt mooi gebalanceerd met de licht zoete smaak van de pompoen. Het bier is niet te bitter maar blijft toch naderhand nog even achterin de mond hangen.

Op advies van de brouwers kan je deze Pumpkin Ale heel smakelijk combineren met bijvoorbeeld een pumpkin pie, stoofvlees of chocoladetruffels.

Enjoy!