Bird Brewery lanceert crowdfunding voor proeflokaal House of Bird

5 oktober 2018 om 08:00

Het is eindelijk zo ver! De Bird vliegt zijn dromen achterna. Na jaren van immense groei en ontwikkeling is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Bird Brewery. En dat gaat zich dankzij deze nieuwe crowdfunding allemaal ontpoppen op de bijzondere locatie in het Diemerbos!

Vliegende start

Donderdag 4 oktober, uiteraard op Dierendag, is de crowdfunding voor het proeflokaal van Bird Brewery van start gegaan. House of Bird is een plek midden in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, duurzaam eten, bijzondere activiteiten en natuurlijk bier van Bird. De campagne maakt een vliegende start: er is namelijk door tientallen crowdfunders reeds ruim € 100.000,- geïnvesteerd!

In de aankomende drie maanden hoopt de brouwerij het minimale streefbedrag van € 500.000,- op te halen om de bouw van het proeflokaal te bekostigen. De brouwers zijn intussen druk bezig met alle voorbereidingen. Samen met architectenbureaus Felsch en Broeren hebben zijn hun ideeën uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Om hun droom te realiseren hebben zij het minimale streefbedrag uit de crowdfunding nodig om de bouwkosten te bekostigen. Eventuele extra opbrengsten worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het gebouw.

House of Bird

De afgelopen twee jaar groeide Bird Brewery uit tot één van de meest succesvolle microbrouwerijen van Nederland. Initiatiefnemers Rik en Ralph willen nu dan eindelijk hun volgende droom waarmaken: een eigen proeflokaal midden in de natuur. “House of Bird wordt voor iedereen. Bierliefhebbers, gezinnen en natuurliefhebbers. Iedereen voelt zich hier straks thuis. Natuurlijk krijgen onze bieren een mooie plaats, maar je ook kunt binnenlopen voor een kop koffie of heerlijke maaltijd”, vertelt Rik. “Daarnaast gaan we hier onze testbatches brouwen. Op die manier kunnen mensen kennis maken met het brouwproces. Dat wordt mijn favoriete plek.”

“Waar wij ook heel enthousiast over zijn is de plek. Het Diemerbos biedt alle ruimte voor activiteiten als vogelkijkexcursies, speurtochten, bosspellen en een blotevoetenpad. Hierin werken we samen met onder meer Staatsbosbeheer. Ik kan niet wachten tot ik mijn laarzen aan kan trekken en samen met de boswachter het bos in kan. Dat is toch helemaal te gek?”, aldus Ralph.

Crow(d)funding

House of bird crowdfunding

Beelden via Bird Brewery

Ter gelegenheid van de actie werd eerder al een nieuw gelimiteerd bier uitgebracht. De Crow Funding. Met deze Forest Ale wilden de brouwers de aandacht op de aankomende crowdfunding leggen. Daar lees je hier meer over.

Met een totaalrendement van 24% op een lening, speciale rewards en hun eeuwige dank hopen de brouwers het streefbedrag op te halen. Ze hebben in ieder geval een mooie start gemaakt, aldus Ralph. “We zijn net live en er is nu al door tientallen crowdfunders ruim € 100.000,- geïnvesteerd. Daar zijn we ze enorm dankbaar voor en het is fantastisch om zoveel vertrouwen te krijgen, maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn. We gaan er keihard voor werken en hopen dat we met alle hulp deze droom kunnen realiseren!”

Wil je nog meer informatie over de investeringsmogelijkheden, House of Bird of Rik en Ralph? Bekijk de crowdfunding voor House of Bird op CrowdAboutNow!