Bird Collab #8 is de DrentHen met Jonge Beer!

31 juli 2018 om 08:00

De achtste collab in de Bird Collab Tour is weer uitgevlogen! En dit keer vanuit Drenthe. Samen met brouwerij Jonge Beer brouwt Bird Brewery de DrentHen. Een kakelverse, kiplekkere Summer Brown.

Op naar Drenthe

 De Bird Collab Tour is aangekomen in Drenthe bij brouwerij Jonge Beer. Deze ambachtelijke brouwerij kreeg landelijke bekendheid door het brouwen van een katervrij bier! Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. Jonge Beer was dan ook de perfecte match voor deze provincie. Samen lanceren zij de DrentHen. De mix van aardse tonen uit de mout en heerlijke fruitigheid uit de verse hoppen maken het tot een bijzondere dorstlesser.

DrentHen

De DrentHen is een Summer Brown. Het zomerse bier heeft een flinke dosis frisse, fruitige hoppen en kent een basis van donkere mouten. De aardse tonen maken het tot een zeer bijzondere dorstlesser die de aankomende weken goed gaat bevallen. En kakelvers dus!

“Het is een bijzondere combinatie, de combinatie van donkere mouten en frisse hoppen”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “Hiervoor is de Bird Collab Tour ook echt bedoeld. Nieuwe inzichten, bijzondere recepten en bovendien heerlijke bieren.”

Ook Rik is weer dik tevreden. “Een Brown brouwen in de zomer, dat is toch prachtig? Het is qua smaak echt uniek en pakt ontzettend goed uit. Leuk om dit met Jonge Beer te doen!”

Heb jij de DrentHen al geproefd? Hier kun je het bier beoordelen!