Bird Brewery het bos in om Rumoerige Roodborst te spotten

15 juni 2017 om 08:58

Zie jij ze ook wel eens vliegen als je bier gedronken hebt? Ralph van Bemmel, Rik van den Berg van Bird Brewery en Arjan Dwarshuis vaak ook voordat ze biertje gehad hebben. Zij delen komende zaterdag hun kennis over bier en vogels tijdens het event Birds & Beers in het Amsterdamse Bos.

Tijdens Birds & Beers geeft wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis een korte lezing over zijn Biggest Year, ga je er samen op uit om vogels te spotten en is er meer dan genoeg ruimte om vragen te stellen. Aansluitend vindt een bierproeverij plaats. Hierin geven de brouwers Rik en Ralph van Bird Brewery uitleg over het proeven van bier, het maken van bierspijscombinaties en worden uiteraard toepasselijke bieren als De Rumoerige Roodborst, Fuut Fieuw en Datisandere Koekoek geschonken.

6841 vogelsoorten

Arjan Dwarshuis, bekend van onder meer Pauw, RTL Late Night en Binnenstebuiten, vestigde afgelopen jaar een wereldrecord vogelspotten. Tijdens zijn Biggest Year reisde hij de wereld rond om zoveel mogelijk soort waar te nemen. Hij kwam uiteindelijk tot 6.841 soorten, waarmee hij het oude record van de Amerikaan Strycker (6.118) verpulverde. Over zijn Biggest Year komt later dit jaar een documentaire uit.

Bird Brewery

Biersommeliers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg volgden beiden een bieropleiding en starten afgelopen jaar de brouwerij Bird Brewery. Ze pakten als enige nieuwkomer meerdere prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland (Dutch Beer Challenge 2017), werden in de media bestempeld als een van de beste nieuwe brouwerijen en hun bieren zijn intussen landelijk te vinden bij vele horecazaken en slijterijen.

Praktische info

Het evenement vindt plaats op zaterdag 17 juni in het Amsterdamse Bos. De start is om 10.00 uur. Het einde staat gepland om 13.00 uur. Kosten zijn 55,- per deelnemer (max. 30 deelnemers: vol=vol) en aanmelden kan via ralph@birdbrewery.com. Verdere informatie komt na aanmelding via e-mail.