Bird Brewery bouwt een nestje in het Diemerbos

5 juli 2018 om 08:15

Staatsbosbeheer zocht een geschikte horecabestemming voor het Diemerbos en de plannen van Bird Brewery passen perfect in dat plaatje. Het doel is om de deuren te openen van ‘House of Bird’ in 2019 te openen. Samen met verschillende ervaren partners zijn de brouwers druk bezig deze droom te realiseren!

Aan de rand van Amsterdam 

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. Het proeflokaal, House of Bird, wordt een plek waar mensen kunnen genieten van de natuur, mooie bieren, duurzaam bereid eten en bijzondere activiteiten.

Het creatieve concept van de brouwerij werd door Staatsbosbeheer gekozen als winnaar van de openbare pitch, door de duidelijke link met de natuur en het enthousiasme van de brouwers. Rik en Ralph wisten de jury te overtuigen dat House of Bird het Diemerbos gaat verrijken. Jan Assema, teamleider bij Staatsbosbeheer, is zeer positief over de plannen van Bird Brewery. “Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos”, aldus Jan.

Toegankelijk & bijzonder

“We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten en bijzondere dranken”, zegt Bird mede-oprichter Rik van den Berg. “De drankkaart is gevarieerd, met onder meer bijzondere speciaalbieren, homemade lemonades en een goede bak koffie. Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we veel gebruik van lokale, duurzame producten. Er komt voor iedereen iets lekkers op de kaart.”

Maar House of Bird in het Diemerbos is nog veel meer dan alleen een proeflokaal. De natuurrijke omgeving is bijzonder goed geschikt voor allerhande activiteiten. Wat denk je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie, brouwcursus of een blotevoetenpad? “Gratis activiteiten voor jong en oud. Daarnaast ook verhuurbare ruimtes voor een bedrijfsuitje, brainstormsessie of een bruiloft. En dat op slechts 3 kilometer afstand van Amsterdam!”, zegt een enthousiaste Ralph van Bemmel, mede-oprichter van Bird Brewery.

Nog even geduld

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland. Het is dan ook een prachtige nieuwe stap in het verhaal van Bird Brewery. Het doel is om de deuren van House of Bird in 2019 te openen!