Brothers In Law Brewing lanceert de 0.5 Hoppy Lager

17 december 2018 om 08:00

Sinds oktober kun je genieten van de 0.5 Hoppy Lager van Brothers In Law Brewing. De jonge brouwerij heeft dit najaar namelijk hun eerste alcoholvrije bier uitgebracht en presenteert de 0.5 Hoppy Lager nu vol trots aan heel Nederland!

De vraag naar smaakvolle alcoholvrije bieren groeit met de dag. Nederland omarmt de alcoholvrije trend en de hang naar een gezonder en bewuster leven. Daar spelen een aantal brouwerijen al goed op in en ook Brothers In Law sluit nu aan. Met de Hoppy Lager durven de Amsterdamse brouwers weer een originele stijl te kiezen, en dat voor hun eerste Non-Alcoholic! 

De 0.5 Hoppy Lager is gebrouwen en ontwikkeld door Tim Freriks, de brouwer van Brothers In Law. Deze smaakvolle lager is zowel op fles als op fust beschikbaar en is sinds begin oktober verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden en slijterijen in Nederland.

Lastig om te brouwen

Alcoholarme en alcoholvrije bieren worden normaliter gebrouwen door alcohol achteraf te verdampen uit alcoholhoudend bier. Deze 0.5 Hoppy Lager is echter ontwikkeld met een speciale gist soort, zodat het een volledig gefermenteerd bier is. Ondanks het lage alcoholpercentage!

Brouwer Tim is in totaal een heel jaar bezig geweest om het recept te perfectioneren. “Non-Alcoholic is één van de moeilijkste stijlen om te brouwen. Het is lastig om op natuurlijke wijze veel smaak in het glas te krijgen. zonder het alcoholpercentage te laten oplopen. Ik ben heel erg blij dat dit uiteindelijk zo goed gelukt is”, aldus Freriks.

Fruitig en doordrinkbaar

Doordat het bier met Amerikaanse hoppen is gedryhopped zijn er tonen van passievrucht, citrus en grapefruit ontstaan. De volle hopsmaak en het lage alcoholpercentage maken deze lager fris en heel goed doordrinkbaar. Perfect in combinatie met de fruitigheid natuurlijk!

“De grootste uitdaging voor een brouwer is om een goed smakend bier te produceren dat geen alcohol bevat. De meeste niet-alcoholische bieren op de markt zijn een compromis qua smaak vanwege de manier waarop ze gemaakt zijn. Wij hebben de dingen anders aangepakt en het resultaat is echt lekker bier dat schouder aan schouder staat met onze andere bieren.”

Deze 0.5 Hoppy Lager blijft in het vaste assortiment van Brothers In Law Brewing en er zijn inmiddels al meerdere batches van gebrouwen. Wil je het bier proeven? Ga dan naar de betere slijteren en horecagelegenheden in de buurt!