Adam is gebrouwen met appelsap van eigen bodem

22 augustus 2018 om 08:15

Big Belly Brewing uit Breda zocht naar het perfecte recept voor een écht Nederlands bier. Deze zoektocht ging niet al te ver van huis toen bleek dat ‘Appelsap van Appelaere’, de smaak bracht waar de brouwers naar opzoek waren. Het nieuwe bier Adam is dan ook op smaak gebracht met deze zuivere appelsap uit Zeeland.

Niet ver van de boom

De Bredase bierbrouwerij Big Belly Brewing bestaat inmiddels iets meer dan 2 jaar en heeft in die periode een ruim assortiment smakelijke bieren op de markt gezet. Tijdens het doorontwikkelen van het assortiment, die naast het vaste assortiment bestaat uit seizoensbieren en specials zoals de hop-serie “Ahanu”, zagen ze een gat in hun vaste rijtje bieren. “Als biermerk uit Breda verwachten onze fans toch ook echt een Tripel van ons”, zegt Tom Hensen, mede-eigenaar van Big Belly Brewing. 

Wat is Nederlands?

De brouwers wilden geen standaard Belgische Tripel, dus hebben zij een proefavond ingelast om inspiratie op te doen. “Na veel notities, ideeën en evenveel geproefde bieren, besloten we dat het een Nederlandse Tripel moest worden. Maar wat is Nederlands? We waren er vrij snel uit dat dit door toevoeging van lokaal geproduceerde Appelsap moest gebeuren en kwamen uit bij de beste maker hiervan, Appelaere! We zijn zeer vereerd dat ze met ons samen wilden werken om dit prachtige bier te creëren”. 

Adam en zijn bier

Het nieuwe bier dat hier uit voort is gekomen is ‘Adam’. Naast de verrijking van Appelsap, is dit bier op smaak gebracht met Calypso hop. Deze hopsoort kenmerkt zich door aroma’s van appel en peer. Het bier bevat 8,5% alcohol en is, zoals alle bieren van Big Belly Brewing, gebrouwen met lokaal geproduceerde mouten van The Swaen. Wat ook kenmerkend is voor Big Belly Brewing, zijn de legendes en prachtige illustraties op het etiket. Het verhaal van Adam vertelt over zijn tijd in “The garden of Eden” en waarom Eva niet meer naakt rond wilde lopen…

Het bier werd begin deze maand geïntroduceerd tijdens HOP Rotterdam en is sindsdien beschikbaar bij de betere slijters, supermarkten en horeca door Nederland.

Meer weten over Big Belly Brewing en haar bieren? Hier lees je meer over deze brouwerij!