Bierstad ‘Bierverwijk’ rockt!

31 januari 2017 om 08:31

Je zult als bierliefhebber maar in Beverwijk wonen, da’s een gelukkie. Vlakbij de Haarlem craft beer scene, tegen Heemskerk aan waar Jack’s leuke bieren serveert, en waar in de Wijk zelf Broer & Zus een prijswinnend huisbier op tap heeft. En dan ook nog twee releases van nieuwe bieren in één weekend!

door Taco Zuidema

Als bierliefhebber heb je het zwaar, elk weekend is wel een bierfestival of wordt er ergens een vaatje limited edition, barrel aged, extra speciaal bier aangeslagen. Soms heb je geluk, dan wordt er in je woonplaats Beverwijk een release van een nieuw bier gevierd. Of zelfs van twee nieuwe bieren.

Huisbier Broer & Zus

Afgelopen zaterdag was de eerste dag dat je bij café Broer & Zus hun vierde huisbier in de reeks kon proeven; de Nachtschade. Na de Levenslicht (een fruitige blond), de Avondrood (bock) en de Bitterzoet (porter) is de Nachtschade een Belgian strong dark ale van 10%. Een gevaarlijk mild bier in smaak, maar niet in alcohol. Ik ben benieuwd of die de prijs van winnend huisbier in de categorie zwaar van de Bitterzoet gaat overnemen volgend jaar.

HappyFace Brewing rockt

Zondag was het de beurt aan de rockers van HappyFace Brewing om Beverwijk op stelten te zetten. Het eerste commerciële bier van HappyFace, de Tripel, werd in rockcafé Asgard door de fans goed in ontvangst genomen. Dat er veel fans waren, was te zien aan alle HappyFace T-shirts in de kroeg. En wie nog geen T-shirt had, kon dat op het podium rechtzetten. Aan merchandise geen tekort: T’s, flesopeners, buttons, tasjes, glazen. Alsof er een rockband op tournee was, met z’n eigen bier op voorraad. Ook dit was een gevaarlijke doordrinker: een fruitige en kruidig bittere tripel van 8%. Dat het een doordrinker was, bleek toen alle vijf de fusten die de mannen hadden meegenomen binnen de drie uur van het evenement op waren. Gelukkig was er ook nog wat op fles, voor de doordrinkers die maandag niet zo vroeg hoefden te werken.

Wat een topstad, dat Bierverwijk!