Bierspots to go! Wat is er in mei allemaal te doen?

4 mei 2018 om 08:00

Er is weer een nieuwe maand van start gegaan. En in mei leggen niet alleen alle vogels een ei, het is ook de frisse start van een nieuw festivalseizoen! Het barst in mei dan ook weer van de toffe bierfestivals. Wij zetten 10 bierspots die je echt niet mag missen voor je op een rijtje!

Festivals Des Saisons | Amstelveen

Zaterdag 5 mei | 15:00 – 23:00

Bierbrouwerij De Naeckte Brouwers organiseert dit bierfestival dat compleet in het teken staat van de Saison. Deze smaakvolle bierstijl zag op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk het levenslicht en heeft ondertussen al heel veel bierliefhebbers wereldwijd verblijdt met haar kenmerkende geuren en smaken. Dat verdient dus zeker een geheel eigen bierfestival!

Tijdens Festival Des Saisons worden 20 verschillende Saisons van in totaal 14 lokale en/of bevriende brouwerijen geschonken. Naast de bieren van De Naeckte Brouwers zijn er Saisons te proeven van Ramses BierSpierBierPontus BrewingBrouwerij De 7 DeugdenWalhalla Craft Beer en meer. Onder begeleiding van heerlijke muziek geniet je ook zeker van de lokale en ambachtelijke hapjes! Zie hier alle aanwezige brouwerijen!

Nederlands Speciaalbier Festival | Den Bosch

Zondag 6 mei | 12:00 – 19:00

De Parade in Den Bosch wordt zondag 6 mei omgetoverd tot een echt bourgondisch festivalterrein. Maar liefst 48 Nederlandse bierbrouwerijen presenteren in totaal meer dan 300 verschillende bijzonder smaakvolle bieren. Naast deze bieren zijn er op dit festival gerechten, kaas- en worstplankjes en allerlei hapjes verkrijgbaar die prima te combineren zijn met de aanwezig bieren.

Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland stijgt al een tijdje explosief. Het Nederlands Speciaalbier Festival biedt al deze brouwerijen een mooi podium om al hun bieren te presenteren. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meeste bierbrouwerijen uit Nederland staan!

Abdijbier Festival | Middelburg

11 – 12 mei | 14:00 – 22:00

Op 11 en 12 mei 2018 vormt de abdij van Middelburg voor de vierde keer het decor voor het Middelburgse Abdij Bier Festival. Dit jaar als als thema: ‘Anders Proeven!’ Professionele brouwers, amateurbrouwers, masterclasses en nog veel meer in de Kloostergangen Abdij in Middelburg. Sluit ook aan bij de Goede Doelenbar en loop de bierroute waarmee het goede doel gesteund wordt. Ook de Bier in Zeeland-smulroute is de moeite waard!

Bekijk de website voor meer informatie!

Dutch Craft Beer | Enschede

Zaterdag 12 mei | 13:00 – 21:00

Deze maand kun je voor de vierde keer genieten van het meeste eigenwijze Rock & Roll bier festival van Nederland. Poppodium Atak in Enschede wordt zaterdag 12 mei compleet omgetoverd voor Dutch Craft Beer by Stanislaus Brewskovitch! Op het terrein staan 16 brouwers die met elkaar verantwoordelijk zijn voor meer dan 60 bieren. De brouwerijen worden druppelsgewijs bekend gemaakt, maar naast (nieuwe) Nederlandse craft brouwerijen komen er ook dit keer weer internationale gezichten langs!

Natuurlijk is er niet alleen bier. Buiten op het Willem Wilminkplein zijn er diverse eetstandjes te vinden en ook een aantal foodtrucks vinden hun weg naar Dutch Craft Beer. Ook voor entertainment wordt gezorgd, want dit is niet voor niets hét Rock & Roll bier festival van Nederland! Houd de eventpagina in de gaten voor de bekendmaking van de brouwerijen of schaf hier een ticket met glas, boekje en 2 munten á €15,- aan.

Utrechtse Bierbrouwers Festival | Utrecht

12 mei | 12:00 – 19:00

MOUT Bierfestival | Enschede

18 – 21 mei | Tijden verschillen per dag

MOUT Bierfestival enschede bierspotDat het concept van MOUT Bierfestival staat als een huis hebben zij reeds bewezen. Na een aantal succesvolle edities was het daarom dit jaar tijd om uit te breiden. De locatie naar keuze voor deze lente editie is het Volkspark in Enschede! Het festival is gratis te betreden en bij entree koop je een startpakket. Dit pakket bestaat uit een MOUT proefglas, programmaboekje en het aantal gewenste muntjes.

Onder een heerlijke lentezon kun je hier genieten van meer dan 25 brouwerijen en ruim 150 bieren. Ook wordt er gedanst op de lekkerste bluegrass, boogie en rockabilly muziek en staat er een ruim aanbod aan eten op je te wachten. Jong of oud is hier welkom en dankzij het kinderprogramma is er echt voor iedereen een fijn plekje te vinden in het Volkspark.

Als gediplomeerd Bierista kun je een gratis proefglas en programmaboekje aanvragen. Klik hier voor meer over deze actie of ga naar de Facebookpagina voor meer.

Kannen & Kruiken | Zwolle

18 – 21 mei | Tijden verschillen per dag

Na Amersfoort, Breda, Rotterdam en Maastricht komt bierfestival Kannen & Kruiken nu ook naar Zwolle! Dit bijzondere festival voorziet in vrijwel alle behoeftes van de innerlijke mens. Bier, wijn en een hele hoop smakelijk eten. Park de Wezenlanden in Zwolle staat dus het hele Pinksterweekend bol van het bierplezier!

De aanwezige ambachtelijke bierbrouwers staan te trappelen om de bezoekers hun heerlijkste brouwsels voor te schotelen. Rond of robuust, blond of donker, Pale Ales of Stouts, de echte liefhebbers worden zonder twijfel verrast door het brede bieraanbod. Zowel voor kenners als voor bierdebutanten zijn er volop nieuwe smaken te ontdekken! Meer over dit event in ons artikel over Kannen & Kruiken in Zwolle.

4e verjaardag Kaapse Brouwers | Rotterdam

Zaterdag 19 mei | 12:00 – 23:00

Craftbier brouwerij de Kaapse Brouwers bestaat alweer vier jaar en dat moet natuurlijk in stijl gevierd worden. Daarom organiseren de brouwers op de Rotterdamse Kaap hun ‘Fourth Anniversary Beer Festival’. Voor smakelijk eigen bieren én bieren van een hele hoop internationale brouwerijen ben je hier zaterdag 19 mei echt wel eventjes zoet. Geniet van bieren uit de eigen ketels of bieren van brouwerijen als Austmann, Lervig, Brussels Beer Project, Kernel, Laugar of de uit Nederland welbekende Brouwerij de Molen.

Behalve bier proeven kun je nog een hoop andere leuke activiteiten verwachten zoals mooie bier & spijs combinaties, een mini Silent Disco en een potje beerpong! Tickets scoor je via de ticketshop en blijf hier op de hoogte over dit event!

Nederlands Bierproeffestival | Den Haag

24 – 26 mei | Tijden verschillen per dag

Week van het Nederlandse bier bierspotsTraditiegetrouw wordt de Week van het Nederlandse Bier geopend met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Het aanbod in bieren is zeer uitgebreid en ook het aantal brouwerijen dat een plekje in de Grote Kerk krijgt is flink te noemen! Tickets zijn vanaf €12,50 verkrijgbaar via de website. Let wel op: op zaterdag is de dag in twee tijdvakken verdeeld!

Het is dit jaar de zevende keer dat de Week van het Nederlandse Bier plaatsvindt en dat is dan ook een hele happening! Voor alle activiteiten die in deze week plaats vinden moet je echt even doorklikken naar ons artikel over deze Hollandse viering van het bier!

Spraakwater Bierfestival | Groenlo

Zaterdag 26 mei | 13:30 – 01:00

Bierfestival Spraakwater vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in de Oude Calixtuskerk te Groenlo. Tijdens deze lente editie zijn er meer dan 80 verschillende bieren verkrijgbaar! Zo ook enkele award-winnende bieren. En naast donkere en zwaardere bieren zijn er ook lente(bok)bieren, fruitbieren, IPA’s, Weizeners en lokale bieren bieren verkrijgbaar!

Ook zijn er 2 lokale brouwerijen uitgenodigd. Brouwerij Eanske uit Enschede en een nog onbekende brouwerij zullen hier klaarstaan om het gesprek aan te gaan en de bieren te laten proeven. In de middag is er akoestische muziek van het duo Tim Ebbers & Niek Giesen. In de avond speelt de band Jackfire live, de band zal ervoor zorgen dat niemand stil kan blijven staan. De Timp zal aanwezig zijn met een divers aanbod van borrelhapjes, broodjes en snacks. Genieten doe je dit weekend dus volop in de Achterhoek!

Tickets kosten €10,- in de voorverkoop en aan de deur betaal je €15,-. Als gediplomeerd Bierista maak je kans op 1 van de gratis tickets, vraag jouw gratis toegangskaartje voor Spraakwater hier aan.

Oost TAPT Festival | Amsterdam

Zaterdag 26 mei | 13:00 – 23:00

In Amsterdam Oost wordt de historische schaatsbaan, de Jaap Eden Baan, omgetoverd tot een echt bierwalhalla. Met meer dan 80 verschillende bieren uit binnen- en buitenland heb je een ruime keuze als het gaat om het proeven van bijzondere bieren. Proef internationale bieren van Brewdog, Weihenstephaner, Meantime of geniet van Nederlandse pareltjes van onder andere Amsterdam Brewboys, Brouwerij Frankendael en BIL Brewing.

Naast het bieraanbod is er bij Oost TAPT nog veel meer te ontdekken. Zo staan er heerlijke hapjes op je te wachten, zijn er spelletjes te doen en geniet je de hele dag door van verschillende toffe artiesten. En wat dacht je van de Jopen Silent Disco Kerk? Daar word je blij van toch?! Let wel op: om Oost TAPT te mogen betreden moet je 21 jaar of ouder zijn en een ticket (vanaf €10,-) kopen. Klik hier voor meer info.

Bier, Burgers en “Two Smoking Barrels” | Helmond

Zondag 27 mei | 13:00 – 20:00

Beer Burgers Barrels bierspotsTijdens het bierfestival Beer, Burgers and Two Smoking Barrels geniet je van de geneugten van het leven. Er wordt dit jaar dan ook flink uitgepakt. Een zorgvuldig geselecteerde mix van brouwers uit de regio, binnen- en buitenland zullen dit keer hun biervaten weer richting Helmond ’t Hout rollen. Volledig omringd door de groene natuur van het festivalterrein kun je genieten van je favoriete bieren of nieuwe toppers ontdekken.

Toegang tot het festival is geheel gratis en dan ook voor iedereen toegankelijk. Om te proeven van de bieren zijn kaarten nodig. Met deze kaart ontvang je aan de kassa een uniek proefglas die je bij de brouwers kan laten vullen. Naast het glas ontvang je ook 2 munten zodat je meteen aan kan sluiten bij je favoriete brouwer. Kaarten koop je hier en kosten €10.

Jouw event ook in ons maandoverzicht? Stuur een mail naar info@bierista.nl!