Bierparadijs tijdens Tilburgs Bierfestival

23 juni 2017 om 14:23

Voor de twaalfde maal vindt zondag 25 juni het T Drinks Tilburgs Bierfestival plaats. Ook dit jaar is het festival weer op de Heuvel, waar 26 brouwers uit binnen- én buitenland hun lekkerste bieren laten proeven.

Nieuw op het festival dit jaar zijn onder meer de Italiaanse brouwers van White Pony, het Hongaarse Balkezes, het Belgische L’Arrogante en De Laatste Drinker (beiden uit Gent), De Poes, Hooglander, De Twee Knaapjes en Big Belly Brewery. Ook bekende gezichten zoals KraftBier, LOC Brewery, ReuzenBieren, The Sisters, De Witte Leeuw en Klein Duimpje zijn weer aanwezig.

Smaken ontdekken

Slijterij T Drinks organiseert het festival inmiddels voor de twaalfde keer. Annie van Bergen van T Drinks: “Het is prachtig om te zien hoe speciaalbier een vaste plek heeft gevonden in de harten van vele liefhebbers. Wij helpen hen graag om nieuwe smaken te ontdekken en andere brouwsels te proeven. Ons jaarlijkse festival helpt daarbij, maar in onze winkel zelf staan we ook iedereen graag te woord.” T Drinks heeft een doorlopend wisselend assortiment van om en nabij de 600 bieren. De winkel is tijdens het festival ook gewoon geopend.

Proeverijen

T Drinks zelf heeft ook een stand, waar elk uur een proeverij wordt gegeven met unieke bieren, waarvan de oplage beperkt is. Puur Mercure, Café Karel en The Talk zorgen dit jaar voor fijne food traktaties.

Wanneer en hoe


Het Tilburgs Bierfestival werkt nog steeds volgens hetzelfde beproefde recept: de toegang is gratis. Je koopt gewoon een statiegeld glas en muntjes. Met deze muntjes kun je je glas telkens opnieuw laten vullen bij één van de deelnemende brouwerijen.

Het T Drinks Tilburgs Bierfestival 2017 vindt plaats op zondag 25 juni van 13.00 tot 18.30 uur op het Heuvelplein. Onder de 18 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. De toegang is gratis. De bieren worden geschonken in een statiegeld glas.