Bieroscoop: “Film en bierbeleving bij de Budelse Brouwerij”

6 mei 2015 om 10:44

De Budelse Brouwerij lanceert op 17 mei een nieuw initiatief: de Bieroscoop. De brouwzaal van de Bierparel ademt dan de sfeer uit van een bioscoop uit de jaren vijftig.

Ontdek dat hetzelfde bier steeds anders smaakt bij het kijken naar verschillende films. Deze ervaring sluit aan bij het principe dat een bier tijdens vakantie heel anders smaakt dan thuis.

Behalve de zintuigen hebben veel andere factoren invloed op de smaak en dus op bierbeleving.  Denk aan sfeer, stemming en het gezelschap.

Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: “Het effect van het drinken van hetzelfde bier in verschillende sferen is echt heel apart en verraste ons. Er is nog nergens een Bieroscoop voor zover wij weten waar bier en film in een bioscoop-setting aan elkaar gekoppeld worden. De biergenieter kan zeventien verschillende Budelse Speciaalbieren proeven. Wij zijn erg benieuwd naar de mening en belevingen van het bier bij de door ons getoonde filmpjes. Welk bier smaakt nu het best bij een grappige of informatieve film? Natuurlijk is de ambiance helemaal voorzien door de sfeervolle bioscoop-setting en niet te vergeten, ook popcorn.”

Bieroscoop

De nieuwe Bieroscoop in de Bierparel aan de Deken van Baarstraat 5 in Budel is open op zondag 17 mei tijdens de Smokkelrally van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 6 juni tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 12.00 tot 17.00 uur. Het is mogelijk om op die dagen tijdens de openingstijden op ieder moment de Bieroscoop binnen te lopen. Op beide dagen staan bij het filmprogramma speciale bier gerelateerde thema’s centraal.  Voor het programma op die dagen kun je een kijkje nemen op www.budels.nl/bieroscoop.

Budelse Brouwerij

In 1870 is de Budelse Brouwerij opgericht door Gerardus Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie, Harry, Carine en Gerard Arts deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Van jongs af aan hebben zij de kneepjes van het brouwersvak meegekregen. Er worden inmiddels zeventien verschillende bieren gebrouwen waarvan negen biologisch. Het assortiment wordt aangevoerd door het paradepaardje Budels Pilsener dat gebrouwen wordt met zacht brouwwater en de basis vormt  voor een verfijnde smaak.