Ben jij al bij ’t Biermenneke in Nijmegen geweest?

21 augustus 2018 om 08:00

Nijmegen is afgelopen maand verwend met de opening van een nieuwe bierwinkel! Bij ’t Biermenneke kun je meer dan 400 bijzondere bieren ontdekken. Hier kun je als bierliefhebber dus helemaal losgaan!

Volop bierpassie & plezier

Aan de St. Jacobslaan in Nijmegen ben je op nummer 26 aan het juiste adres voor een hele hoop bierplezier. Begin juli is daar namelijk een nieuwe bierwinkel geopend. ’t Biermenneke wordt gerund door vader en zoon, Hans en Maurice Huisman. In de omgeving welbekend van het naastgelegen café Piet Huisman. Doordat zij volgens de wet in het café de bieren niet voor de losse verkoop aan mochten bieden, kwam het idee van een eigen bierwinkel naar voren.

En dat idee is nu dus werkelijkheid geworden! Per toeval kwam het pand naast het café vrij en werd de knoop doorgehakt. ’t Biermenneke gaat er komen. De vergunningen werden aangevraagd en de zoektocht naar bijzondere bieren kon beginnen. “We hebben gezocht naar bieren die eigenlijk vrijwel niemand anders heeft, echte speciaalbieren dus”, aldus Hans tegen indebuurt.nl.

Meer dan 400 bieren

Deze zoektocht bracht een bijzonder aanbod van meer dan 400 bieren uit meer dan 25 verschillende landen én de eigen regio. Een groot deel van de bieren heeft het tweetal zelf ook eerder gedronken, ze kunnen de klanten dus perfect adviseren! “Dat is meteen een van de leukste uitdagingen”, zegt Maurice. “Klanten laten omschrijven waar ze van houden en dan komen met een verrassend advies.”

De Huismannen zien het al helemaal voor zich, ’t Biermenneke wordt de nieuwe favoriete bierwinkel van alle bierliefhebbers in Nijmegen en omstreken. “Voor onszelf is het ook een uit de hand gelopen hobby. We kunnen het vrijwel alleen nog maar over bier hebben. Dit enthousiasme hopen wij over te kunnen dragen op onze klanten en wij hopen zeer ook de echte ‘beergeeks’ naar onze winkel te trekken. Het ‘gewone biertje’ vind je hier niet – daarvoor kun je naar de supermarkt aan de overkant van de straat – maar voor de rest hebben wij eigenlijk van alles wel wat. De bierliefhebber kan hier dus zeker zijn hart ophalen.”

Snuffelen bij ’t Biermenneke

Van dinsdag tot en met zaterdag ben je tussen 14.00 en 20.00 uur welkom bij ’t Biermenneke. Al is het maar om gewoon even te snuffelen. De schapkaartjes vertellen je namelijk al heel veel over het bier. Je kunt dus ook gemakkelijk zelf op onderzoek uit. Maar ga vooral even kletsen met de mannen achter, voor of op de balie. Ze zijn er voor je! “Hoe mooi is het immers om je passie te mogen delen met anderen. Bier… we kunnen er de hele dag wel over door praten.”

[Foto via indebuurt.nl]