Vernieuwende bieren & belevenissen tijdens de Leuvense Biermaand

4 februari 2018 om 08:00

Tijdens drie weekenden in april 2018 zet de Belgische stad Leuven alle tapkranen open. Met bierroutes, proeverijen en brouwerijbezoeken is de stad meer dan ooit ‘The place to beer’.

Leuven Innovation Beer Festival

Het Leuven Innovation Beer Festival is een platform voor ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld. Hier proef je vernieuwende bieren. Of het nu gaat om de ingrediënten, de gebruikte technieken, de productie, de energie die wordt gebruikt, de verpakking of zelfs de oorsprong van het recept. Dit bierfestival vindt op 14 en 15 pril plaats in De Hoorn, Sluisstraat 79.

Zythos Bierfestival

Het Zythos Bierfestival is het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Meer dan 100 Belgische brouwers presenteren 500 verschillende soorten bier. Allemaal op één locatie, op 28 en 29 april in de Leuvense Brabanthal. Op het festival huur je proefglas van 10cl en koop je een aantal munten. Vul je proefglas aan een van de vele stands. Wist je dat Zythos in de Griekse oudheid het woord voor bier was? Ook de Belgische benaming voor Zytholoog (=bierkenner) is hier van afgeleid.

Biermaand Leuven

Ook een bierproeftour door Leuven, een brouwerijfietstoch, City Beer Golf en brouwerijbezoeken horen bij deze Biermaand. Ook het grote concern AB InBev opent voor deze gelegenheid haar deuren. Bekijk het programma op de website van de Leuven Biermaand.