Honger naar bierkennis bij liefhebbers groeit gestaag

19 januari 2019 om 13:45

De honger naar bierkennis wordt steeds groter. Er komen steeds meer brouwers bij, er is een tsunami aan nieuwe bieren en op steeds meer plekken wordt meer en meer aandacht geschonken aan bier. Als je een beetje bij wilt blijven en meer kennis wilt opdoen, zijn er volop mogelijkheden om meer bierkennis te vergaren.

Het lijkt er op alsof de ontwikkelingen in de bierwereld versnellen. Bier en food wint razendsnel terrein. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de biersommelier net zo ingeburgerd raakt als de wijnsommelier. Het aanbod aan bieren in willekeurig welke bar of restaurant groeit maar door. Voor de consument, voor de bierliefhebber is het nauwelijks nog te volgen.

Bierrevolutie

“Toen we in 2013 met Bierista begonnen, begon de bierrevolutie op gang te komen”, aldus Alain Schepers. “We hadden een vaste schare bezoekers die op de hoogte wilden blijven van wat er op biergebied gebeurde. Het aantal vragen dat op de redactie binnenkwam steeg gestaag. Aan de hand van die vragen hebben we de Bierista Bieropleiding ontwikkeld.”

Online is makkelijk

De Bierista Bieropleiding is de enige officiële online bieropleiding in ons land. “Wij geloven in online. Online biedt gemak en je hebt alle vrijheid. Je gaat aan de slag waar en wanneer je wilt. Zelfs het praktijkdeel – het proeven van de bieren – doe je wanneer het jou uitkomt. Deze opzet is echt een gat in de markt gebleken.”

Meer genieten

De Bierista bieropleidingen gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. “Leren over iets dat je leuk vindt, gaat altijd makkelijk. Meer leren over bier is echt geen straf. Bij Bierista dragen we ook steeds uit dat bier en leren over bier fun is. Het is leuk, leerzaam en je kunt je kennis gelijk toepassen in de praktijk. Met een bierdiploma op zak vind je makkelijk je weg in de hedendaagse bierjungle en leer je nog meer genieten van al die mooie bieren.”

Laag kennisniveau

Je zou denken dat mensen werkzaam in de horeca en de retail veel verstand hebben van bier. “Die zijn er ook zeker wel, gelukkig maar. Echter, over het algemeen is het kennisniveau erg laag. Veel mensen hebben geen idee wat ze staan te serveren en te verkopen. Dat is een gemiste kans. Een aantal horecazaken heeft gevraagd of Bierista geen vakopleiding over bier voor de horeca en retail kon maken. Dat hebben we gedaan. Er is nu een speciale Bierista Horeca Opleiding, inclusief een praktijkdag op locatie. Eerst leer je online de basis en dan ga je een dag lang in de praktijk aan de slag met horecatrainer Ivo Thijssen. Hij geeft een biertraining op maat. Die is zo gericht op de praktijk, daar pluk je gelijk de vruchten van.”

Geen voorkennis

De Bierista Bieropleiding kost 125 euro en is geschikt voor alle bierliefhebbers. Specifieke voorkennis is niet vereist. De opleiding en het examen zijn online. Het praktijkgedeelte bestaat uit een proefpakket met twaalf bieren, die je moet proeven en beschrijven. Na het succesvol afronden van het examen ben je Bierista en kun je gebruik maken van diverse aanbiedingen, kortingen, workshops, proeverijen en rondleidingen. De Bierista Bieropleiding is ook leuk om cadeau te geven. De luxe giftbox is mooi te geven, maar minstens net zo leuk om te krijgen.

Bieropleiding bestellen

De Bierista Horeca Opleiding kost 195 euro (inclusief BTW). Hiervoor krijg je een online bieropleiding, inclusief een bierpakket met twaalf verschillende bieren. Ook krijg je een praktijktraining op locatie verzorgd door een ervaren horecatrainer. Na afloop ontvangt de deelnemer het Bierista Bierdiploma. Dit is een pluspunt op ieder CV en ook met dit diploma op zak kun je je kennis up-to-date houden met diverse aanbiedingen, kortingen, workshops, proeverijen en rondleidingen.

Bestel nu de Bierista Bieropleiding, de luxe giftbox of de Bierista Horeca Opleiding.