Deze Bierista’s brachten hun verse kennis meteen in praktijk!

24 juni 2018 om 08:00

Afgelopen maart lanceerden wij de Bierista Bieropleiding. In 12 delen word je als student meegenomen door de wereld van bier. Het ontstaan, verloop en de ontwikkeling komt natuurlijk aan bod. Maar ook het brouwen, biertrends en bierstijlen komen onder andere aan bod. Twee enthousiaste geslaagde Bierista’s namen hun diploma in ontvangst uit handen van goede vriend Leon Geilen, toevallig ook de wethouder van de gemeente Sittard-Geleen, en brachten hun nieuw opgedane kennis al heel snel in praktijk!

Trotse Bierista’s

Paul Adriaens & Kai Louwet uit het Limburgse Geleen zijn sinds mei de trotse bezitters van de Bierista-titel. Direct in maart begonnen zij enthousiast aan de opleiding, bewust met zijn tweeën om zo het nuttige met het aangename te combineren. 

Al bij deel één wisten zij het, dit blijft niet alleen bij een opleiding. Paul & Kai waren meteen geïnspireerd zelf ook aan de slag te gaan. Toen in het tweede deel van de opleiding het brouwproces ter sprake kwam, was het hek van de dam. Al snel begonnen zelf met het brouwen van bier. 

Het eerste bier was een Blond bier en ronde twee werd een Tripel. Onder de naam Onnut, wat in het Limburgs ook wel viezerik betekent, werden de Onnut Porno Blond en Onnut Triple Zone gebrouwen. Ideeën te over, want voor de toekomst staat de Onnut Dubbel D al op de planning! Om het bier nog wat extra cachet te geven hebben de twee Limburgers samen met de zus van Kai etiketten bedacht. Zij bracht deze tot leven en maakte zo de flesjes compleet!

Tijd voor een feestje Praktijk Bierista

Toen later in de opleiding bleek dat het verstandig was zelf eens een proeverij te organiseren, pakten de twee dat met beide handen aan. Er werden plannen gesmeed voor wanneer zij de opleiding succesvol hadden behaald.

Begin mei was het dan zover, Kai en Paul slaagde voor het eindexamen en behaalden hun Bierista Bierdiploma! Niet veel later stond het themafeest gepland. Wel lekker mannelijk, dus iedereen kwam in Lumberjack Hillbilly-stijl opdraven. Tijd voor een feestje dus, met proeverij van de eigen bieren en al!

De diploma’s lagen klaar om getekend te worden. Dit onder het toeziend oog van goede vriend, en tevens de wethouder van de gemeente Sittard-Geleen, Leon Geilen. Hij sprak een aantal hartverwarmende woorden uit over de Bierista Bieropleiding en de wekelijkse studie avonden van de heren, want ja… Bier is fun! Onder luid applaus kregen Kai & Paul het diploma overhandigd en zijn zo zonder twijfel helemaal klaar voor hun toekomst als Bierista!