Bierista knalt ook in 2018 lekker door!

24 december 2017 om 08:00

Wat was 2017 een prachtig jaar voor bier. En datzelfde geldt voor Bierista! In 2013 begonnen als een bierblog en in 2017 uitgegroeid tot een toonaangevend online communicatie- en marketingbureau dat zich specialiseert in bier. Bierista raakt duidelijk op stoom! Hier alvast een tipje van de sluier over wat je van ons het komende jaar kunt verwachten.

Door Alain Schepers

Eerst even een kleine terugblik. Wij hebben niet stilgezeten het afgelopen jaar. Dat was je vast niet ontgaan. De website is flink doorontwikkeld. Onder leiding van Frouke van Loo verdubbelde het aantal unieke bezoekers naar ruim 100.000 per maand. We werken onder andere samen met bierverkopers. Zo kun je op Bierista.nl precies zien welk bier waar verkrijgbaar is en waar het bier het voordeligst is. Partners van Bierista.nl zijn onder meer Albert Heijn, Beerwulf, Bier&zO, Van Bieren en Hopt.

Online bierproeverijen

Een prachtig project dat we met veel plezier hebben gedaan was de online Hertog Jan-proeverij. Begonnen als een leuk idee werd dit project groter en groter en groeide uit tot de grootste online proeverij van Nederland! Vele duizenden mensen zag hoe brouwmeester Gerard van den Broek alles uitlegde over de Hertog Jan Vatgerijpt-serie.

Niet veel later verzorgde Bierista in aanloop naar de Week van het Nederlandse Bier de online proeverij voor de Brouwers van Nederland. Biersommelier Anneke Staals proefde samen met Bierista Frouke van Loo zes bieren uit de zes verschillende smaakcategorieën, zoals die nu landelijk worden gehanteerd.

Dat Smaakt Naar Bier

Bierista verzorgde ook de online communicatie voor Dat Smaakt Naar Bier. Dit initiatief laat mensen kennis maken met de veelzijdigheid van bier. Dat gebeurt veelal aan de hand van bier en eten en altijd op een informatieve, inspirerende en soms educatieve manier.

Er valt nog zoveel meer te vertellen. Ons vaste Bierista-team groeide uit van twee tot zes mensen, die er de hele week door voor zorgen, dat alle informatie tot je komt. En dan hebben we natuurlijk nog ons netwerk van 80 bierkenners en sommeliers, die regelmatig hun bijdrages leveren in de vorm van artikelen, proefformulieren, bier-spijs-combinaties, foto’s en video’s!

Doorknallen in 2018!

Ook in 2018 blijven we leuke dingen doen. We blijven je informeren en inspireren met ontwikkelingen uit de bierwereld. Ook gaan we in 2018 de bierkennis die we in onze community hebben met je delen, zodat iedereen meer kan leren over bier met als doel nog meer te genieten van dat mooie glas bier. Je gaat ervaren dat leren ook lekker, leuk en makkelijk kan zijn. Waar je maar wilt. Gewoon op je mobiel, je iPad of je laptop.

Onze eerste daad van 2018 is de opening van ons kantoor op maandag 2 januari. Vanaf dan vind je ons op de Maliebaan 42 in Utrecht! Maar er zit nog zoveel meer in onze tanks. Onder meer een vervolg op de succesvolle Bierista’s Best Beoordeelde Winterbier-verkiezing en …

Team Bierista wenst je fijne feestdagen en alvast een Hoppy New Year!