Bierista Horeca Opleiding: meer bierkennis en meer omzet

15 januari 2019 om 12:14

Bierista Bieropleidingen is een nieuwe opleiding gestart speciaal voor mensen werkzaam in de horeca. De Bierista Horeca Opleiding bestaat uit twaalf online lessen en een praktijkdag op locatie onder leiding van de ervaren horecatrainer Ivo Thijssen. Na het afronden van deze opleiding ontvangen de cursisten het officiële Bierista bierdiploma en hebben ze de kennis en vaardigheden in huis om meer omzet te genereren en een grote glimlach te bezorgen bij de gasten.

Bierista Bieropleidingen startte afgelopen jaar met een online bieropleiding. “Online leren over bier, inclusief een proefpakket om thuis te proeven. Dat was iets nieuws. Van meet af aan is deze opleiding een groot succes”, aldus Alain Schepers van Bierista. “Vanuit de horeca kregen wij het verzoek een speciale opleiding te starten die helemaal gericht is op de horeca. Samen met de horecadeskundige Ivo Thijssen heeft Bierista een speciale opleiding voor mensen in de horeca ontwikkeld.”

Horeca Opleiding

De Bierista Horeca Opleiding geeft de cursist veel basiskennis over bier. Hoe wordt bier gebrouwen, wat is de geschiedenis van bier, welke bierstijlen zijn er; het zijn zo maar een paar voorbeelden. Specifiek voor de horeca opleiding is bijvoorbeeld het op de juiste wijze tappen en inschenken, het wisselen van een fust, het combineren van bier en food en het juiste advies aan de gast. “Bij de opleiding is een praktijkdag op locatie opgenomen. Daar gaan de cursisten onder leiding van Ivo Thijssen in de praktijk aan de slag om de fijne kneepjes te leren die extra omzet in het laatje brengen.”

Meerwaarde bierdiploma

Het personeelstekort in de horeca is nijpend. “Met de Bierista Horeca Opleiding heb je binnen de kortste keren – tegen een geringe investering van slechts 195 euro – een gemotiveerd personeelslid met veel bierkennis. Voor mensen die graag aan de slag of hogerop willen is de Bierista Bieropleiding Horeca een goede investering. Het officiële Bierista Bierdiploma geldt voor werkgevers in de horeca als een pluspunt.”

Meester in bier

Na het behalen van je examen ben je Bierista, Meester in Bier. Als Bierista heb je allerlei voordelen. Zo word je regelmatig uitgenodigd voor brouwerijbezoeken, proeverijen en krijg je exclusieve kortingen op diverse producten. “De ontwikkelingen gaan hard in de bierwereld. Met een diploma op zak ben je er nog niet. Je wilt je kennis toch op peil houden. Bij Bierista Bieropleidingen leveren we die extra kennis op een presenteerblaadje aan. Exclusief voor mensen met een Bierista bierdiploma.”

Bestel de opleiding

Bestel nu de Bierista Horeca Opleiding voor slechts 195 euro, inclusief BTW. Deze opleiding omvat twaalf online delen, een praktijkdag onder leiding van Ivo Thijssen en je krijgt natuurlijk het Bierista Bierpack met twaalf bieren gratis thuis gestuurd. Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het felbegeerde Bierista Bierdiploma.

Het complete aanbod van Bierista Bieropleidingen bestaat uit:

Bier proeven kun je leren

De online cursus Bier proeven kun je leren is een mooie opstap naar het Bierista Bierdiploma. In deze cursus leer je hoe je bier moet proeven aan de hand van twaalf bekende bieren. De brouwmeester van deze bieren reiken je bijzondere kennis aan.

Bierista Bieropleiding

In de Bierista Bieropleiding leer je van alles over bier. Je ontvangt bovendien het Bierista Bierpack met twaalf verschillende bieren. Na het afronden ben jij Bierista, Meester in Bier en heb jij dat felbegeerde bierdiploma. Met dat diploma heb je toegang tot de Bierista Community. Dat betekent gratis rondleidingen bij brouwerijen, exclusieve kortingen en nog veel meer.

Bierista Horeca Opleiding

Speciaal voor mensen werkzaam in de horeca heeft Bierista een horeca-opleiding ontwikkeld. In deze opleiding leer je hoe je gasten goed bieradvies geeft, hoe je op de juiste wijze bier tapt, inschenkt en serveert en hoe je bier en food met elkaar combineert. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat jij het je gasten nog meer naar de zin maakt en meer omzet scoort.
Onderdeel van de Bierista Horeca Opleiding is een praktijkdag op locatie. De ervaren biertrainer Ivo Thijssen brengt je de fijne kneepjes van het vak bij, die je op de eerste werkdag na de biertraining direct in praktijk kan brengen.

Diverse speedcourses

Bier is fun vinden we bij Bierista. Daarom hebben we regelmatig gratis cursussen waarmee je je bierkennis kunt uitbreiden. Een speedcourse is een korte opleiding over een specifiek onderwerp of thema, waarmee je een certificaat in de wacht kunt slepen.