Neem een bolletje bierijs bij Streekbierfestival Utrecht!

2 april 2018 om 08:00

Het centrum van Utrecht staat dit weekend – 7 en 8 april – in het teken van bier! Tijdens Streekbierfestival Utrecht ontdek je mooie samenwerkingen tussen Nederlandse brouwerijen, zijn er bierproeverijen en kun je genieten van een bolletje bierijs!

Collab lentebieren

Tien Nederlandse brouwerijen zijn afgelopen maand samengekomen om met elkaar 5 verschillende nieuwe lentebieren te brouwen in samenwerking met MiniBrew. Tijdens het festival worden deze bieren gepresenteerd, beoordeeld en gejureerd bij café Fier en kunnen bezoekers deelnemen aan een proeverij.

Bolletje bierijs

Heb je al weleens bierijs geproefd? Niet? Dan is dit je kans! Luciano ijssalon aan de Nobelstraat schept voor iedereen een gratis bierbolletje “Takkewijf”, wees op tijd want op=op! Ook zondag zijn er vele bierige activiteiten die plaatsvinden in samenwerking met de brouwers zoals een brouwerslunch, brouwdemonstratie of gratis proeverij. Kortom, er staat daar in Utrecht weer een beregezellig weekend voor de deur!

Menukaarten en een plattegrond van het festival zijn te vinden in alle deelnemende cafés. Je kunt zo je eigen route uitstippelen en zelf kiezen welke bieren je gaat proeven. Om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden is er geen begin- of eindpunt en wordt er geen entreegeld gevraagd. Je bepaalt zelf welke bieren je wel of niet gaat proeven en betaalt per bier apart, deze worden in de speciale proefglazen geschonken.

Deelnemende brouwerijen

Deelnemende cafés

Tilt – de Stad – ’t Pandje – de Vrienden – Florin – Luden – Hofman – JK24 – Hemingway – Gras van de Buren – Ubica – Stan&co – ’t Hoogt – de Zaak – Nieuwe Dikke Dries – De Bastaard – Joost – Brun – Lebowski – Walden – Borrelbarplank – The Streetfood Club – Stadsgenoot – het Hart – ’t Neutje – le Journal – Fier

Het Streekbierfestival vindt dus plaats van 6 t/m 8 april door het hele centrum van Utrecht. Vrijdag ben je van 18:00u tot sluit welkom, zaterdag van 15:00u tot sluit en zondag is het van 15:00 toto 20:00u feest.