Biergilde stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar in oprichting

2 november 2013 om 09:01

Toon Berens van de Zevenaars stadsbrouwerij Wittenburg en hobbybrouwer Marcel Rutten zijn bezig met de oprichting van een biergilde. Het biergekke duo vermoedt dat er in de Liemers – de regio tussen Arnhem en de Duitse grens – voldoende hobbybrouwers geïnteresseerd zijn om tot een bloeiend biergilde te komen.

Het duo neemt het initiatief en heeft een eerste bijeenkomst gepland. Op donderdag 14 november ontmoeten de biermakers elkaar in de stadsbrouwerij aan de Markt 25 in Zevenaar. Een naam voor het gilde moet nog worden verzonnen. De doelstellingen zijn wel duidelijk. Het draait de beide heren om educatie en plezier. Er worden ervaringen uitgewisseld, brouwerijen bezocht, lezingen gehouden en uiteraard worden er ook brouwsels geproefd.

Als hobby brouwde Toon Berens op het landgoed van Jonkheer van Nispen van Sevenaer. Op zeker moment werd de stap gezet naar een brouwerij aan de Markt in het centrum van Zevenaar. Daar worden inmiddels vijf verschillende bieren gebrouwen die onder de naam De Jonkheer op de markt verschijnen, voornamelijk in de regio. De brouwerij organiseert rondleidingen en proeverijen.

Meer informatie: www.stadsbrouwerijwittenburg.nl