Bierfestival Mechelen staat in het teken van foodpairing!

19 september 2017 om 08:00

Yes! Een bierfestival geheel in het teken van combinaties tussen speciaalbieren en… food! Onze zuiderburen pakken hun kans en zullen ons Nederlanders tijdens de vijfde editie van het Bierfestival Mechelen wel eens laten zien hoe je die mooie beer & food combinaties op tafel krijgt. Op 29, 30 september & 1 oktober ben van je van harte welkom op de Grote Markt en bij Brouwerij Het Anker om de lekkerste bieren te proeven en deze te combineren met diverse gerechten en hapjes.

Vier het meesterschap

Heb je altijd al willen weten hoe je jouw favoriet biertje het best combineert met kaas of chocolade? Wil je jouw vrienden kunnen betoveren door een hemelse combinatie op tafel te zetten? Nieuw dit jaar op het Bierfestival Mechelen zijn de bierpairings in Brouwerij Het Anker. Mis je kans dus niet!

Quali Drinks, een Mechelse drankenhandel met een passie voor bier, wil de traditie van artisanaal meesterschap en de enorme verscheidenheid van Belgisch bier met meer dan 1.000 bieren gebrouwen door meer dan 100 brouwerijen vieren. Het is dan ook daarom dat zij sinds 2013 het Bierfestival Mechelen organiseren. Voor deze 5e editie pakt de organisatie uit met bierpairings. Tijdens deze biersessies kom je dus meer te weten over de ambacht en traditie van het bier brouwen en hoe dit gerstenat perfect gepaird kan worden met o.a. kaas of chocolade.

Niemand minder dan Luc De Raedemaeker (Zytoloog, docent bierkunde, organisator Brussels Beer Challenge) en Werner Callebaut (auteur Bierolade) zullen met passie vertellen hoe je de perfecte combinatie maakt van hoppige, fruitige en donkere bieren van Brouwerij Het Anker met telkens een bijpassend stukje kaas of chocolade. Het verhaal achter deze combinatie zal de smaaksensatie alleen maar beter maken. En zoals de organisatie aangeeft: “Kom naar deze unieke biersessies en wordt één van de 150 uitverkoren! Maar wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!”

Programma Bierfestival Mechelen

Vrijdag 29/09/2017: Openingsavond in Brouwerij Het Anker

  • Limited edition Beer Bar: degustatie van unieke bierexemplaren
  • Optredens met o.a. Frituur Paula

Zaterdag 30/09 – Zondag 01/10/2017

  • Grote markt: Tentendorp met aanwezigheid van een 30-tal brouwerijen met een zeer uitgebreid biergamma.

Brouwerij Het Anker:

  • Limited edition Beer Bar: degustatie van unieke bierexemplaren
  • Biersessies met foodpairing
  • Optredens met oa Pardon Service & Bash

Ga voor meer informatie naar de website Bierfestival Mechelen of bekijk het Facebookevent.