Bierfestival Groningen: Kijk zaterdag live mee op Bierista

10 april 2015 om 21:27

Zaterdag 11 april is de tweede en afsluitende dag van het Bierfestival Groningen. In de Martinikerk presenteren binnen- en buitenlandse brouwerijen prachtige bieren. ’s Middags worden er diverse prijzen uitgereikt. Bierista is de hele dag aanwezig op het festival en zendt de prijsuitreikingen live uit!

Behalve veel speciaalbieren zijn er ook masterclasses en wedstrijden. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en daarnaast worden diverse bieren op fles gepresenteerd. Er zijn bieren uit de hele wereld vertegenwoordigd. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kan worden.

Brouwwedstrijd

Ook dit jaar heeft de organisatie weer brouwwedstrijden georganiseerd. Amateurbrouwers zijn uitgedaagd om een Saison te brouwen. Daarnaast worden er twee wedstrijden georganiseerd voor professionele brouwerijen. Zij strijden om de titel: ‘Beste en lekkerste tripel’ en ‘Lekkerste Saison’.

Bier & spijs

‘Bier & Spijs’ is inmiddels een vertrouwd thema tijdens het festival. Er worden diverse hapjes verkocht die uitstekend te combineren zijn met speciaalbieren. In het verlengde hiervan wordt een wedstrijd georganiseerd voor horecazaken in Nederland. Zij worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren.

Tijdens Bierfestival Groningen zal de lancering van ‘d’Olle Grieze Saison’ plaatsvinden. Dit bier is gebrouwen bij Brouwerij Ramses in samenwerking met Groningse brouwers voor onder andere het onderhoud van het orgel in de Martinikerk. Na afloop van het festival zal het bier bij verschillende slijterijen verkrijgbaar zijn op fles.

Live uitzending Bierista

Het team van Bierista is zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur op het festival aanwezig. Er worden opnames gemaakt voor sfeerreportages en er worden brouwers geïnterviewd. Vanaf 15.30 uur zendt Bierista live uit via Bierista.nl. Tot circa 16.30 uur kun je live zien wie wordt bekroond voor de beste tripel, de beste saison en de beste bier/spijs combinatie.

Masterclass

Op zaterdagavond wordt er een masterclass verzorgt door Cor Hooymaayers. Hij vertelt over bier dat op hout gelagerd is. Daarna is het de beurt aan de brouwers van de Griekse brouwerij Septem. Zij vertellen over technieken voor verrijking van hoparoma en smaak.

Tijden en prijzen

Bierfestival Groningen is op zaterdag 11 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 23.00 uur. De entree bedraagt € 17,50.