Bierfestival Groningen heeft een boordevol programma

21 april 2017 om 16:56

Het Bierfestival Groningen duurt nog tot en met zaterdag 22 april. Op de afsluitende dag zijn er nog twee mogelijkheden bier te komen proeven in de Martinikerk in Groningen. De hele dag door is er van alles te zien en te beleven.

Tijdens het Bierfestival Groningen kun je bieren proeven uit verschillende landen, zoals de Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Het leeuwendeel wordt gevormd door brouwers van eigen bodem.

D’olle Grieze

Pivo Brouwers uit Haren heeft een bijzonder ‘Groningsch tafelbier’ gebrouwen. Verschillende brouwsels, de een met hoge gisting, de andere met lage gisting zijn geblend tot een bijzonder smakelijk en doordrinkbaar bier.

De D’olle Grieze-traditie wordt voortgezet. Elk jaar wordt een bier gebrouwen onder de naam D’olle Grieze. De naam verwijst naar de Martinikerk en de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van dit markante gebouw. Bax Bier mocht het bier dit jaar brouwen. Het is een sessionbier geworden, rijk aan smaak, laag in alcohol en met een flinke bitterheid.

Wedstrijden

Tijdens het Bierfestival Groningen vinden ook diverse wedstrijden plaats. Op zaterdag wordt de zevende editie gehouden van de amateurbrouwwedstrijd. Liefst 38 deelnemers hebben hun bier ingestuurd in de hoop de jury te kunnen overtuigen. De professionele brouwers hebben hun eigen brouwwedstrijd. Opdracht was de lekkerste tripel en sessionbier te brouwen. Meer prijzen worden er verdeeld tijdens de bier-spijswedstrijd. De bekendmaking van de noordelijk bierkaart door Misset Horeca is eveneens op de drukke zaterdagmiddag.

Praktische informatie

Bierfestival Groningen is te bezoeken op:
Vrijdag 21 april van 19.00 tot 23.00 uur;
Zaterdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur;
Zaterdag 22 april van 19.00 tot 23.00 uur.

Op alle dagen zijn er diverse masterclasses verzorgd door internationale biergrootheden, zoals Melissa Cole en Rod Jones uit het Verenigd Koninkrijk en Søren Wagner uit Denemarken.

Tickets zijn te koop voor € 15.

Het diner

Bierfestival Groningen begon woensdag 19 april met het grootste bierdiner van Europa. Bijna 500 deelnemers genoten in de prachtige Martinikerk van prachtige bier-spijs-combinaties.
Het diner werd samengesteld door Progress Events in samenwerking met De Smaak van het Noorden, lokale chefs waaronder sterrenchef Steven Klein Nijenhuis.