Het is bijna tijd voor de achtste editie van Bierfestival Groningen!

13 maart 2018 om 08:00

Dit jaar vindt de achtste editie van het Bierfestival Groningen plaats. Van 11 t/m 14 april is de Martinikerk hét epicentrum van bierland Nederland en vindt menig bierliefhebber, biersommelier en Bierista zijn of haar weg naar Groningen. 

Bierig epicentrum

Tijdens Bierfestival Groningen van 12 t/m 14 april worden er diverse masterclasses, bier- en spijswedstrijden en brouwwedstrijden georganiseerd waar het publiek met volle teugen van mee kan genieten. In de Martinikerk zijn deze dagen zo’n 50 lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig zoals. Er is voor de bierliefhebber dus een hele hoop te ontdekken! Woensdagavond 11 april gaat het bierfestival van start met het Bierdiner.

Brouw je gek!

Ook worden er dit jaar opnieuw brouwwedstrijden gehouden. Amateurbrouwers strijden om de titel van het mooiste bier! Dit jaar brouwen de brouwers een ondergistend Schwarzbier met een alcoholpercentage tussen de 4% en 5.5%. Deelnemers kunnen kosteloos gebruik maken van hop van De Klappe uit Zuidbroek, oergraan van Graanrepubliek en mout van Hollandmalt.

Ook professionele brouwers kunnen aan deze competitie meedoen. Voor hen hoeft dit Schwarzbier niet perse ondergistend te zijn. Daarnaast kunnen zij ook strijden om de beste Tripel.

Bierfestival Groningen MartinikerkOm je vingers bij af te likken

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Tijdens Bierfestival Groningen worden er diverse hapjes aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven. Daarnaast wordt er voor de zevende keer een heuse bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 14 april. Net als voorgaande jaren zullen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans krijgen om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury waaronder kok en biersommelier Arvid Bergström.

Het Bierdiner

Naast al deze activiteiten is het 11 april weer tijd het bierdiner. Dit is een vijfgangen diner in de Martininkerk wordt onder andere gepresenteerd door biersommelier Melissa Cole. Aan tafel wordt uitleg gegeven over de combinaties tussen de speciaal bieren en de gerechten die zijn samengesteld door verschillende biersommeliers en lokale restaurants. Het belooft een heerlijke avond te worden vol gezelligheid, speciale bieren en goed eten.

Het festival is in de volgende tijdvakken opgedeeld:

  • Woensdag 11 april | Bierdiner
  • Donderdag 12 april | 19:00 – 23:00
  • Vrijdag 13 april | 19:00 – 23:00
  • Zaterdag 14 april | 13:00 – 17:00
  • Zaterdag 14 april | 19:00 – 23:00

Voor meer informatie ga je naar de website van Bierfestival Groningen!