Bierfestival Bruisend Apeldoorn uitgebruist

11 maart 2017 om 13:07

Bierfestival Bruisend Apeldoorn gaat komend jaar vrijwel zeker niet door. De organisatie bekijkt nog verschillende opties, maar acht de kans minimaal dat er komende september bier gedronken kan worden op het Marktplein in Apeldoorn.

Deze week kwam naar buiten dat de gemeente Apeldoorn ‘slechts’ € 12.000 wil bijdragen. De organisatie had in de begroting rekening gehouden met € 20.000. “Met dat geld kunnen wij geen goed evenement neerzetten’, zei penningsmeester Louis Bouwmeester in de regionale krant de Stentor.

Mede-organisator heeft niet veel trek om inhoudelijk te reageren. “Ik ben op vakantie. Bel Jos van Laar maar’, was zijn korte commentaar. Van Laar gaat wel op de vragen van Bierista in, maar “ik zou sowieso al stoppen als bestuurslid. Het is daarom beter je tot de andere bestuursleden te wenden.”

Van Laar laat weten dat er nog veel onduidelijk is. “We bekijken verschillende mogelijkheden. De kans dat het festival dit jaar nog doorgaat is echt minimaal.” Er wordt onderzocht om het festival toekomst te geven, maar dat is dan voor 2018, want de tijd om nu nog voor september een goed festival neer te zetten lijkt te kort.

In deze video kun je zien wat we in september gaan missen.