Bierexcursie & Beechcraft Bonanza in ’t Kont van het Paard

28 augustus 2017 om 16:45

Komende zaterdag staat er in ’t Kont van het Paard weer een leuke bierexcursie op de agenda en zondag een heuse Beechcraft Bonanza. Deze keer gaat de excursie naar “Slot Oostende” in Goes! Zij brouwen zowel Slot Oostende bieren als Emelisse bieren.

Door Kont van ’t Paard

Emelisse bieren

In oktober 2016 werd bekend dat Slot Oostende de Emelisse bieren aan haar portfolio heeft kunnen toevoegen. Brouwmeester Jens van Stee van Slot Oostende begon zijn brouwcarrière bij Emelisse en is dus bekend met de bieren. Emelisse, al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de wereld van speciaal bieren, is in oktober 2016 overgenomen door Slot Oostende. Jens verheugt zich zeer om naast de klassiekers, ook weer spectaculaire nieuwe Emelisse bieren te gaan brouwen.Er worden weer bier gebrouwen in Slot Oostende. De brouwerij brouwt modern en efficiënt, maar wel op basis van traditie. Dat geldt ook voor de recepten en ingrediënten, er is gezocht naar de zuiverste gerst, mout en hop.

De excursie bestaat uit vervoer naar de brouwerij, een rondleiding en een proeverij van enkele bieren. De kosten bedragen €37,50 p.p. voor meer informatie kunt u bellen naar ’t Kont van het Paard 0181-416161.

Beechcraft Bonanza

Op zondag middag is het weer tijd voor live muziek. Deze zondagmiddag staat “Beechcraft Bonanza” op het podium van het “’t Kont van het Paard”. Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel van de mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, “the high strung, unsung ukulele underdog” van de Almeerse rockabilly, de enige echte: Beechcraft Bonanza.

Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van singer-songwriter Guido Kreeuseler (1983). Hij is eigenlijk meer een Swinger-songwriter want in een swingende set-up met tenor ukelele (en stompbox) zingt deze eenmansband zijn rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash en Gene Vincent. Beechcraft speelt zowel eigen liedjes als covers en kan maar liefst 115 nummers uit de jaren ’50-’60! Het optreden start omstreeks 15.00 uur en de entree is gratis!

Klik hier voor meer.