Eerste bierdiploma’s Bierista Bieropleiding uitgereikt

16 april 2018 om 18:00

De Bierista Bieropleiding is onlangs van start gegaan. Dat zal je vast niet zijn ontgaan. De belangstelling is enorm. De eerste cursisten zijn inmiddels geslaagd en hebben hun bierdiploma in de wacht gesleept. De eerste geslaagden krijgen vanavond hun certifictaat uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de brouwerij van Grolsch.

Bierista Bieropleiding

Eind maart ging de Bierista Bieropleiding van start. De media doken er op en op de eerste dag kwamen er honderden aanmeldingen binnen. “Bier staat overal in de belangstelling. Er gebeurt ook zo veel op biergebied. Een online bieropleiding om nog meer van al dat moois te kunnen genieten is dan wel iets dat veel mensen aanspreekt”, aldus Maurice Buijs van Bierista.nl.

Bier proeven

De eerste cursisten hebben genoten van de opleiding, getuige de vele positieve reacties. “Je hebt circa 8 uur nodig om je door alle lesstof heen te werken. Dat is inclusief het proeven, want als Bierista moet je natuurlijk wel goed bier kunnen proeven. Daarom krijgt iedere cursist een bierpack thuis gestuurd met twaalf verschillende bieren. Dat maakt het leren nog aantrekkelijker.”

Bierdiploma

Het afronden van een studie vraagt natuurlijk om een feestje. Daar houden we bij Bierista wel van. Dus organiseerden we samen met Grolsch een heuse diploma-uitreiking. Maandag 16 april zijn de eerste gediplomeerde Bierista’s, Meesters in bier, ontvangen in de Grolsch Bierbrouwerij in Enschede. Bekijk de foto’s hier!

Grolsch proefbrouwerij

Na de ontvangst volgt een uitgebreide rondleiding door de brouwerij, waar tekst en uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de bieren en de geschiedenis. Brouwmeester Marc Janssen is aanwezig om meer te vertellen over de achtergronden van proefbrouwerij, waarmee Grolsch nieuwe, experimentele bieren brouwt.

Na de rondleiding worden de diploma’s uitgereikt door Marc Janssen, Meesterbrouwer van Grolsch en Maurice Buijs en Alain Schepers, oprichters van Bierista. De uitreiking wordt gevolgd door een bierproeverij met daarin de nieuwste bieren uit de ketels van Grolsch.

Word ook Bierista, Meester in bier

Als Bierista, Meester in bier – met je bierdiploma op zak – word je vaker uitgenodigd voor dit soort bijzondere bijeenkomsten. Zo houd je je bierkennis op peil, kun je een beetje netwerken en blijf je op de hoogte van de laatste bierontwikkelingen. Lijkt je dat ook wel wat? Schrijf je dan nu ook in voor de Bierista Bieropleiding, de grootste online bieropleiding van Nederland!