Grootste bierdiner van Nederland in Martinikerk Groningen

22 november 2016 om 15:23

In de imposante Martinikerk in Groningen wordt van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 april het jaarlijkse Bierfestival Groningen gehouden. Het festival begint op woensdag met het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten.

In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen speciaalbieren uit het Noorden. Cateringbedrijf ‘De Smaak van het Noorden’ en Progress Events zullen dit grootse bierdiner ter uitvoering brengen.

Lokale denktank

Ook dit jaar zijn de biersommeliers Melissa Cole en Fiona de Lange aanwezig. Zij zorgen voor de presentatie en begeleiding van de bier- en spijscombinaties, ondersteund door Groningse biersommeliers. Het diner wordt georganiseerd vanuit de gedachte van Dutch Cuisine door Albert Kooy in samenwerking met een denktank. Deze denktank bestaat uit horecabedrijven uit de stad en provincie Groningen, waaronder de met een Michelin Ster bekroonde Herberg Onder de Linden, Holland Casino, Robuust, de Stadstuin, ’t Zwarte Schaap, Louis XV en El Txoko. Daarnaast denken lokale brouwers, culinair expert bij Hooghoudt Laurens Speek en verschillende chef-koks van groothandels mee. Doelstelling hierbij is het laten groeien van het gebruik van streekproducten in het noorden en het ontdekken van nieuwe bier- en spijscombinaties.
De inloop op woensdag 19 april is van 18.30 uur en 19.00 uur. Het diner begint om 19.00 uur en zal tot rond 22.30 uur duren.

Bier- en spijswedstrijd

Bierfestival Groningen organiseert sinds 2012 elk jaar een bier- en spijswedstrijd. Ook tijdens de zevende editie zal er op zaterdagmiddag 22 april een bier-en spijswedstrijd worden georganiseerd.

Kaarten voor dit bijzondere diner inclusief bijpassende bieren kosten € 85,00 en zijn hier verkrijgbaar.