Bierdiner in de Martinikerk luidt Bierfestival Groningen in

15 april 2017 om 18:59

Het grootse bierdiner van Europa wordt op woensdag 19 april geserveerd in de Martinikerk in Groningen. Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april zijn meer dan vijftig brouwerijen in de kerk aanwezig, die de naar verwachting 6500 bezoekers de meest uiteenlopende bieren laten proeven tijdens het Bierfestival Groningen.

Tijdens het Bierfestival Groningen kun je bieren proeven uit verschillende landen, zoals de Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Het leeuwendeel wordt gevormd door brouwers van eigen bodem.

D’olle Grieze

Pivo Brouwers uit Haren heeft een bijzonder ‘Groningsch tafelbier’ gebrouwen. En de D’olle Grieze-traditie wordt voortgezet. Elk jaar wordt een bier gebrouwen onder de naam D’olle Grieze. De naam verwijst naar de Martinikerk en de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van dit markante gebouw. Bax Bier mocht het bier dit jaar brouwen. Het is een sessionbier geworden, rijk aan smaak, laag in alcohol.

Wedstrijden

Tijdens het Bierfestival Groningen vinden ook diverse wedstrijden plaats. Op zaterdag wordt de zevende editie gehouden van de amateurbrouwwedstrijd. Liefst 38 deelnemers hebben hun bier ingestuurd in de hoop de jury te kunnen overtuigen. De professionele brouwers hebben hun eigen brouwwedstrijd. Opdracht was de lekkerste tripel en sessionbier te brouwen. Meer prijzen worden er verdeeld tijdens de bier-spijswedstrijd. De bekendmaking van de noordelijk bierkaart door Misset Horeca is eveneens op de drukke zaterdagmiddag.

Praktische informatie

Bierfestival Groningen is te bezoeken op:
Donderdag 20 april van 19.00 tot 23.00 uur;
Vrijdag 21 april van 19.00 tot 23.00 uur;
Zaterdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur;
Zaterdag 22 april van 19.00 tot 23.00 uur.

Op alle dagen zijn er diverse masterclasses verzorgd door internationale biergrootheden, zoals Melissa Cole en Rod Jones uit het Verenigd Koninkrijk en Søren Wagner uit Denemarken.

Tickets zijn te koop voor € 15. De laatste tickets voor het diner zijn verkrijgbaar voor € 85.

Het diner

Het diner is samengesteld door Progress Events in samenwerking met De Smaak van het Noorden, lokale chefs waaronder sterrenchef Steven Klein Nijenhuis. Tijdens het diner is er van alles te beleven, zoals het proeven van vijf verschillende streekbieren, de primeur van Gronings tafelbier. Het bierdiner staat onder leiding van Melissa Cole en wordt begeleid door Groningse biersommeliers en landelijk bekende biersommeliers zoals Fiona de Lange, Arvid Bergström en Alain Schepers.