Bierdiner startsein voor Bierfestival Groningen

4 april 2018 om 14:57

Het jaarlijkse bierdiner in de Martinikerk in Groningen vindt dit jaar plaats op woensdag 11 april. Dit diner met streekproducten en bieren uit het hoge noorden is jaarlijks het startsein voor het Bierfestival Groningen, dat dit jaar gehouden wordt van donderdag 12 tot met zaterdag 14 april.

Het diner bestaat uit vijf gangen. Iedere gang wordt door een ander horecabedrijf worden bereid. De leiding is in handen van Johnny Drent. De deelnemende restaurants zijn Voila, Beer&, Het Zusje van André Dokter, Block & Barrels en Het Ludina Terras. Het diner is samengesteld door Arvid Bergström, de chefs van de horecabedrijven en Johnny Drent.

Speciale bieren

Elk jaar wordt er een speciaal bier gebrouwen onder de naam d’Olle Grieze. De opbrengst van dit bier gaat naar de Martinikerk. Dit jaar is d’Olle Grieze een Schwarzbier gebrouwen door de brouwers van Pivo in samenwerking met de noordelijke brouwers. Brouwerij Martinus brouwt dit jaar het tafelbier. Het Frysk Brouwcollectief is verantwoordelijk voor een Tripel op geheel Friese wijze. De Drentse brouwerij De Veteraan tekent voor een Saison. Verder worden speciaal voor het bierdiner een Groningse Geuze en een bijzondere houtgelagerde Eisbock gebrouwen in Groningen. Deze bieren komen op tafel tijdens het diner.

Bierfestival

Het Bierfestival is van 12 april tot en met 14 april. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht wordt. Zo probeert de organisatie van het Bierfestival Groningen de kwaliteit te waarborgen. Behalve de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd.

Groningen Open Air

Op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april tussen 15 en 20 uur is de eerste editie van Bierfestival Groningen Open Air. Tien brouwerijen presenteren zich op Het Ludina Terras bij de Ebbingebrug. Toegang is gratis, een ideale plek voor de vrijdagmiddagborrel. En zeker ook voor de borrel op zaterdagmiddag.

** Bierista’s – bierliefhebbers die de Bierista Bieropleiding hebben afgerond – maken kans op gratis kaarten voor dit bierfestival.