Biercocktails zijn helemaal hop & happening!

22 september 2017 om 12:00

Iedere zomer komen ze wel weer voorbij; de biercocktails. Maar dit jaar is daar toch een kleine verandering in op te merken. Ook na de zomer pakken brouwers, restaurants en bars de kans om hun bieren in de meest uitgesproken biercocktails te verwerken. 

Even terug in de tijd

Toch zijn de biercocktails niet zo nieuw als je in eerste instantie zou denken. Voor de oudste biercocktail ter wereld moeten we namelijk al helemaal terug naar 1861. Gaat er bij ‘Black Velvet’ een belletje rinkelen? Als eerbetoon aan de overleden Prins Albert, partner van de Britse koningin Victoria, werd deze biercocktail gemaakt van 1 deel Guinness gemixt met 1 deel mousserende wijn zoals champagne. Niet gek dus dat bieren zonder problemen gemixt worden met diverse andere dranken.

Geen bierevent zonder biercocktails

Als bierliefhebber loop je zeer waarschijnlijk een hoop bierevents af en dan heb je vast en zeker al wel ontdekt dat je op elk event toch zeker minimaal één plek tegenkomt waar je een speciaalbier in een cocktail verwerkt ziet worden. Na de echte hipstercocktails pakken nu ook grotere merken en speciaalbier brouwerijen de kunst van het cocktailshaken op en dat zorgt voor een hoop diversiteit in ons mooie bierlandje. Of je nu een fan van zoete drankjes bent of niet, een cocktail waar een hoppig biertje in verwerkt is moet je als bierliefhebber gewoon eens geproefd hebben!

Gastvrij Rotterdam

Tijdens Gastvrij Rotterdam liepen we bij een aantal brouwerijen al snel tegen dit soort nieuwe creaties aan. Zoals bijvoorbeeld Lowlander Beer. De Amsterdamse brouwerij stond ook op deze beurs in Rotterdam paraat met hun toffe Lowlandermobiel en had partner Union 55 bij zich. De enthousiaste Engelse jongeman van Union 55 vertelde honderduit over zijn Salted & Spiced rum waarin zij mineraalzout gebruikt hebben om de kruidige en zoutige smaak in balans te brengen. Deze rum combineerde hij met de Poorter van Lowlander voor een mooie, straffe en gebalanceerde cocktail. Het zout in de rum staat mooi in balans met de koffie en vanille in de Lowlander Poorter en is een echte aanrader voor de liefhebber van een stevig speciaalbier. Geen zoete meuk dus maar een verrassend smaakvolle biercocktail!

Lindemans in the mix

In de gave stand (deze kon zonder twijfel door voor een échte bar) van Lindemans & Chimay werd ook vol enthousiasme geshaked. Bas Schampers van Baspitality verwende ons hier met één van de drie LindemiX biercocktails die zij op deze beurs presenteerde; de Cuvée René Deluxe. Deze biercocktail bevatte onder andere de recentelijk gelanceerde Lindemans Premium gedistilleerde Clean Gin, een scheutje Cointreau en een heerlijk zurig Lindemans Old Geuze Cuvée René. Zoals je je misschien al wel kunt voorstellen, dat was genieten! Ook de andere biercocktails die op het menu stonden spreken direct tot onze bierige verbeelding zoals bijvoorbeeld de Lindemans Mojito met kriek. Wil je daar meer over weten? Houd dan de Facebookpagina van Lindemans in de gaten!

Kijk zelf maar!

Dat biercocktails dus echt hip & happening zijn hoeven we eigenlijk niet meer te bevestigen, toch geven we je nog een leuk overzichtje van cocktails die onderweg zijn of al gedronken worden!