Biercafé Hertog Jan Proeverij houdt Arcens Bierfestival

12 mei 2016 om 04:12

Bier- en eetcafé Hertog Jan Proeverij bestaat 35 jaar. Dat wordt gevierd met een bierfestival op zaterdag 28 mei. Deze datum valt in het slotweekend van de Week van het Nederlandse Bier. Het is de bedoeling dat dit nieuwe festijn – het Arcens Bierfestival – een jaarlijks terugkerende happening wordt.

Het eerste Arcens Bierfestival begint om 11.00 uur. Tien Nederlandse brouwerijen presenteren zich op het festival. Dit zijn de deelnemende brouwerijen:

Hertog Jan Brouwerij, Arcen
Brouwerij de Molen, Bodegraven
Bierbrouwerij De Arn, Rijswijk
Speciaal bierbrouwerij Duits & Lauret, Everdingen
Brouwerij Puuro, Blerick
Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Nieuwpoort (ZH)
Bronckhorster Brewing Company, Rha
Tasty Lady (brouwerij Eem), Amersfoort
Micro brouwerij ’t Gruuske, Groesbeek
Brouwerij Eanske, Enschede

 

Zaterdag 28 mei valt in de Week van het Nederlandse Bier. Daarom pakken Bram en Judith Clevis van de Hertog Jan Proeverij groots uit met diverse biergerelateerde activiteiten. Er zijn lezingen van Sef Derkx (schrijver en columnist over Limburgse brouwerijen), een tombola, blindbierproeverijen, een masterclass Beer & Food en een brouwdemonstratie. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door L.A. Selection uit Arcen.

Het eerste Arcens Bierfestival is gratis toegankelijk. Voor de activiteiten wordt wel een bijdrage gevraagd. Het jubileumfeest wordt afgesloten met een avondprogramma dat om 20.00 uur begint. Opgave via de Hertog Jan Proeverij.