De voordeligste en meest bijzondere bierabonnementen op een rij!

28 november 2017 om 09:30

Speciaalbier uitproberen is al een leuke bezigheid op zich, maar het kan nog verrassender: door een speciaalbierabonnement af te sluiten, waarmee je maandelijks een bierpakket met onbekende inhoud ontvangt. We vergeleken zeven abonnementen op prijs, biersoort en extra’s.

Door Steven den Boer

Aanbieders

De zeven aanbieders van bierabonnementen die we op een rijtje hebben gezet, zijn: Beer in a box, Bierkado, Bierlab, Box Beers, De Bier Box, HelloBier en Hopt. Het gaat hierbij om de goedkoopste varianten van de maandelijkse bierpakketten. Bij alle aanbieders kun je elke maand opzeggen, behalve bij HelloBier. Bij HelloBier ben verplicht voor minimaal drie maanden een bierabonnement af te nemen. Je kan hier als alternatief wel een eenmalig proefpakket bestellen.

Soort bier

Als het gaat om het soort bier dat je bij deze bierabonnementen ontvangt, kunnen we kort zijn: bij alle aanbieders krijg je ‘speciaalbier’, ‘streekbier’, ‘niet uit de supermarkt’ of ‘bieren van onbekende brouwers’. Met andere woorden: je weet vooraf niet wat je krijgt. Bij Beer in a Box kun je wel kiezen voor ‘gemengd’, ‘licht’ of ‘donker’, waarmee de selectie iets duidelijker wordt.

De voordeligste

Wanneer je de prijs per biertje berekent (inclusief verzendkosten), dan is HelloBier de duidelijke winnaar. Voor €2,64 per biertje zitten ze ruim onder het gemiddelde van €4,-. Bierkado is een goede tweede voor €2,79 per biertje. Hopt heeft de derde plaats met €3,83.

De duurste

De duurste bieren zijn die van Box Beers. Misschien is het omdat het een internationaal bedrijf is en de bestellingen uit Denemarken komen, maar €6,67 per biertje is een forse prijs. Voor dat bedrag krijg je wel ook de meeste bieren (12 tot 15 stuks), maar daar betaal je dan ook €100,- per maand voor. Op de tweede plaats staat Beer in a box met €4,16 per biertje en de Bier Box staat op de derde plaats met €3,97.

De beste extra’s

Behalve bier krijg je bij bijna elke aanbieder wel een aantal extra’s zoals bierviltjes, proefformulieren of glazen. Omdat alleen een omschrijving of een proefformulier wat weinig is, zijn de winnaars degene die wat meer extra’s meesturen: Hopt en Beer in a Box. Bij Hopt ontvang je elke maand een glas en een degustatiegids en Beer in a Box stuurt proefformulieren en bierviltjes mee, in een handgespoten box. Bij HelloBier krijg je foodpairingrecepten en een ‘gadget’, maar omdat niet duidelijk is om wat voor soort gadget het gaat, gooit dat geen hoge ogen.

Kortom: wil je niet te duur uit zijn, maar wel zeker weten dat je zoveel mogelijk verschillende biertjes ontvangt, ga dan voor HelloBier.

In onderstaand schema staan alle aanbieders nog een keer op een rij:

Bierabonnementen