Bier van de Week | Weizenbock van Brothers In Law Brewing

23 mei 2018 om 08:00

We zijn heerlijk verwend met een aantal zonnige dagen, en er staan er nog veel meer voor de deur. Een Weizen is op zulke dagen lekker verkoelend en verfrissend. Echt een momentje van genieten. Maar wat dacht je van een Weizenbock?

Brothers in Law Brewing heeft net een nieuwe uitgebracht en daarom is hun Weizenbock dit keer het ‘Bier van de Week’! Zet jij hem ook alvast koud? Komend weekend wordt het weer prachtig genietweer!

Brouwende zwagers

Brouwerij Brothers in Law Brewing, wordt gerund door de zwagers Tim, Tim en Felix. Met de nodige brouwkennis die Tim Freriks sinds 2011 heeft opgedaan als hoofdbrouwer, de vele proefsessies die zij samen deden en het eindeloze fantaseren om ooit voor zichzelf te brouwen, besloten de zwagers om de daad bij het woord te voegen. De brouwerij was een feit! Hun no-nonsense aanpak straalt al vanaf het begin door naar de bieren. De heren houden van experimenteren met nieuwe en oude stijlen en ingrediënten. Maar alleen als het bier dit toe laat, want bier moet bier blijven. ‘Tradition meets revolution’, zoals zij het zelf noemen.

Brothers In Law Weizenbock

Ook dit keer hebben de brouwers zichzelf weer overtroffen. De nieuwe Weizenbock is een echte zonnige verrassing waarin verschillende kenmerken van de bierstijl met elkaar zijn gecombineerd. “Dit is een wat meer complexe bierstijl om te brouwen en dat sprak me er juist erg in aan”, aldus brouwer Tim Freriks. “We zijn erg blij met de verkregen balans in dit bier. Het is echt een mooie, volle Weizen geworden, maar met een duidelijke vleug karakter van de Bock-stijl.” Tim beschrijft de gebrouwen bierstijl hiermee ook meteen heel duidelijk.

Een Weizen(doppel)bock is van origine een typisch Duits bier. Het is een Weizen, dus een tarwebier, gecombineerd met de donkere, verwarmende kenmerken van een bockbier. Een Weizenbock bevat meestal tussen de 6 en 8% alcohol en is koper tot donkerbruin van kleur. Door de tarwe en de gist is het bier troebel in zicht, zeker wanneer je het gistdepot meeschenkt. Ook de weelderige, romige schuimkraag is kenmerkend voor dit type bier.

Gelaagdheid & diepgangBIL Weizenbock

Alle kenmerken herken je terug in deze Weizenbock. Het bier heeft daardoor een mooie gelaagdheid en diepgang gekregen. De Brothers In Law willen met dit bier het terras op en hebben er duidelijk voor gekozen de Weizenbock fris en doordrinkbaar te houden. Door te dryhoppen in plaats van de hop mee te brouwen, hebben zij hun eigen twist meegegeven. Hierdoor is dit rijke en volle bier nu toch ook bloemig, verrassend fris en doordrinkbaar geworden. Ook zijn er duidelijke hinten van mandarijn te herkennen in de geur.

Met 6,2% alcohol is deze Weizenbock er eentje om zeker even goed van te genieten. Check hier alle info over het bier en de temperatuur waarop hij het beste smaakt!